Futottunk és segítettünk!

Négyszázezer forintot „futottak össze” a 20-30 Egyesület által immár negyedszer rendezett Szilveszteri jótékonysági futásán résztvevők a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványnak.

Hasonló tartalmaink:

„Fussunk az élményért, fussunk, hogy segíthessünk!” – ez volt a mottója a IV. Szilveszteri jótékonysági futásnak még az esemény előtt, aztán a résztvevők a rajtszámuk átvétele után megállapíthatták, hogy a szlogen megváltozott: „Futottunk az élményért, futottunk és segítettünk!”-re.

Idén sem telhet el úgy a szilveszter, hogy a 20-30 Egyesület ne szervezne valamilyen jótékonysági rendezvényt, s ezúttal két távon dolgozhatták le a karácsonykor felszedett pluszokat a résztvevők: az alternatív, 900 méteres táv Érd Főterétől az Életfa szobrot megkerülve, a Szabadság tértől kocogott vissza a kiindulópontra, míg a lelkesebbek majd’ négy kilométert tettek meg.

Az időjárás is kedvezett a futóknak, hiszen kora reggel még úgy tűnt, hogy mínuszban lesz megtartva a jótékonysági esemény, ám a Paule Timi, személyi edző által megtartott bemelegítést már napsütésben, de csípős hidegben tehettük meg. Majd vártuk Gergely Róbert, színész, szinkronszínész rajtjelzését.

De nem is a felszedett kilók leadása volt a rendezvény célja, hanem sokkal inkább a szívbeteg gyermekek támogatása, s ez igencsak jól sikerült, hiszen a kicsivel tíz óra után rajtoló, háromszázhúsz fős tömeg egy órával később megtudhatta, hogy összesen négyszázezer forint gyűlt össze A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára.

„Ez a négyszázezer forint egy nagyon jelentős összeg az Alapítvány életében, a legtöbb támogatás az 1 százalékos adóból érkezik, illetve néhány egyedi támogatás van, de ekkora összeget ritkán szoktunk kapni. Ezt a pénzt természetesen a szívbeteg gyermekek ellátására fordítjuk. Eszközöket, gépeket veszünk. Ebből az összegből tudunk már venni infúziós pumpát, kiegészítőket is.” – mondta el lapunknak Vincze Beatrix, a Gyermekszív Központ vezető főnővére, a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány kuratóriumi tagja, aki hozzátette: ha infúziós pumpát vesznek a kapott összegből, akkor annak élettartama 10-12 év, s éves szinten legalább háromszáz gyermeket szolgálna ki az eszköz.

„Sikerült megdönteni az eddigi rekordokat, egyre többen segítenek, most ezt itt is bebizonyították. Nem csak Érdről, hanem további tíz településről érkeztek futók. Jó hangulat volt, a nulla és mínusz fokokat, akik itt voltak, meg sem érezték, mert aki tenni akar, annak az ilyen cselekedet melegíti testét, szívét és lelkét is.” – mondta az esemény főszervezője, a 20-30 Egyesület elnöke Csengeri Attila. „Minden pénz számít, most négyszázezer forinttal többel tud gazdálkodni az Alapítvány. Mindennap vannak gyermekek, akiket meg kell menteni, kisebb-nagyobb, de akár életre szóló problémákkal, tehát itt nincs olyan, hogy elmúlik egy-egy betegség, ezt kezelni kell folyamatosan, ezért azt gondolom, nem csak egy alkalommal, hanem folyamatosan fel kell hívni a figyelmet azokra az alapítványokra, melyeknek segítségre van szükségük.” – tette hozzá a főszervező.

„Nagyon élveztem. Szép dolog, hogy így összejöttünk, háromszáz feletti létszám volt, ami nagyszerű egy ekkora városban, összességében azt látom, hogy mindenki élvezte a legfiatalabbaktól kezdve a legidősebbekig. Remélem, hogy jövőre is lesz lehetőségünk, hogy itt tudjunk lenni.” – számolt be az élményről a futás egyik résztvevője, Tóth Marcián.

„A résztvevőktől kell megkérdezni, milyen volt a bemelegítés, én mindig nagyon élvezem, pláne akkor, ha tömeg van és egy  közös célért küzdünk. Ez mindig motiváló számomra.” – fogalmazott Paule Tímea személyi edző, akinek (és az általa bemutatott bemelegítésnek) köszönhetően sérülésmentesen lezajlott a jótékonysági futás. „A sport nem csak azért fontos, hogy fogyjunk, és jól nézzünk ki, hanem azért, hogy egészségünket megőrizzük. A sport jó hatással van az idegrendszerünkre, a szellemi felfrissülésre és ezért fontos, hogy a sportszeretetet át kell adni az embereknek.”

Címkék