Szilveszteri futás idén is, jótékony céllal

2017. december 31-én több száz ember futócipőt húz Érden: ekkor tartják az V. Érdi Szilveszteri Futást. Az esemény teljes bevételét a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja számára adják át.  A jótékonysági rendezvény jelmondata: „Fussunk az élményért, fussunk, hogy segíthessünk!”

Hasonló tartalmaink:

A jótékony rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik, és három futótáv közül választhatnak a résztvevők: egy jelképes, 900 méteres sétálós táv, egy 3,9 km-es, valamint egy 10 kilométeres táv.

2016_futas_eredmeny

Az útvonal a városközponton keresztül vezet, és a legkitartóbbak a Minaretet is megtekinthetik futás közben. A résztvevők a korábbi években parókákkal, sípokkal felszerelve érkeztek, és a szervezők az idén is számítanak rá, hogy „buli hangulatban” teljesítik a kihívást.

A célban egy pohár pezsgővel, meleg teával várnak mindenkit, majd átadják az alapítvány elnöke számára az adományt.

A 2016-os érdi szilveszteri jótékonysági futás résztvevői rekordot döntöttek:  a sporteseményre háromszázhúszan neveztek, és négyszázezer forint gyűlt össze a „Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány javára. A szervező 20-30 Egyesület idén is körülbelül 300-350 indulóra számít eseményen.

V.futás

(A fotók egy korábbi szilveszteri futáson készültek)

 

Címkék