Holtversenyben elsők! – interjú Limperger Zsolttal

Holtversenyben első helyen áll az NB III Nyugati csoportjában az őszi idény végén az Érdi VSE – vallja Limperger Zsolt, a csapat edzője. Interjú.

Hasonló tartalmaink:

Tizenhat bajnoki, kilenc győzelem, öt döntetlen és mindössze egy vereség. 33 lőtt gól, ami a második legtöbb a bajnokságban. Milyen volt az ősz?

– Úgy vágtunk neki ennek az ősznek, hogy a tavalyi év elég jól sikerült, mind a bajnokságban, mint a Magyar Kupában. Másodikak lettünk, nyolc ponttal megelőzve a harmadik Kaposvárt. Úgy gondolom, az ETO teljesen megérdemelten ment fel. Az idei szezonnak hasonló tervekkel vágtunk neki, mint tavaly, tehát egy nézhető focit szeretnénk produkálni, persze, a legfontosabb az eredményesség. Úgy gondolom, ha az öt döntetlenből kettőt-hármat lehoztunk volna, akkor még boldogabbak lehetnénk, de így sem vagyunk elégedetlenek.

A 33 lőtt gól azt jelenti, hogy meccsenként átlagosan több mint két gólt szerez a csapat, s mindössze egy mérkőzésen nem sikerült betalálni.

– Támadófocit játszunk, szóval ez nem meglepő. Ami sokaknak az lehet, hogy az osztályban mi kaptuk a legkevesebb gólt, úgyhogy ahhoz képest, hogy nyitott focit játszunk, ez is becsülendő.

Szám szerint tizenhármat kapott a csapat a bajnokságban, ez a legjobb mutató a bajnokságban.

– Nálunk sokkal nehezebb védőt játszani, mint egy olyan csapatnál, amely nyolc emberrel védekezik. Nálunk két-három ember van hátul, míg ellenünk mindenki megpróbál kontrára játszani, több-kevesebb sikerrel. Mindenképp becsülendő a védők teljesítménye.

A tabellán „második” a csapat, hiszen azonos pontszámmal áll a Kaposvári Rákóczival, amely csak több győzelmének köszönhetően előzi meg az Érdi VSE-t. Kelemen Patrik nemrég úgy fogalmazott például, hogy nem érzi másodiknak a csapatot.

– Én úgy szoktam mondani, hogy holtversenyben elsők vagyunk a Kaposvárral, most ez a szabály, de aláírtuk volna a bajnokság kezdete előtt, hogy egyformán állunk az elsővel.

Az viszont biztató a jövőre nézve, hogy a két legnagyobb rivális, az Ajka és a Kaposvár is majd Érden játszik.

– Nehéz mérkőzés lesz mindkettő, de nem csak ezen a két meccsen múlik a bajnokság sorsa, hiszen a Kaposvár és az Ajka is olyan helyeken veszített pontot, amelyekről mindenki leírta volna, hogy vagy a Kaposvár, vagy az Ajka lesz a győztes. Esetleg nálunk, a BKV elleni meccsen sem gondolták, hogy nem mi nyerünk, mégis a BKV győzött…

Legemlékezetesebb pillanatok mind pozitív, mind negatív irányban az ősz folyamán?

– Volt egy nagyon jó mérkőzésünk a Puskás Akadémia FC II ellen, ott egy nagyon jó pályán játszottunk – nekünk pedig fontos a pálya minősége. Ami az abszolút negatívum a Nagykanizsa elleni nyolc perc, amikor elveszítettük a továbbjutást.

Viszont, ha egy laikus azt mondja, hogy egy NB III-as csapat ott van a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között, arra azt mondja, hogy remek. Inkább amiatt csalódás ez, hogy – nem lebecsülve – egy megyei első osztályú csapat ellen kétgólos előnyről esett ki a csapat.

– Aki esetleg ott volt a mérkőzésen, az látta, mennyivel jobbak voltunk, vezettünk 2–0-ra és meg voltak a helyzeteink, ám ezeket nem rúgtuk be. A fiúk elhitték, hogy ennyivel erősebbek az ellenfélnél, és emiatt volt az a néhány perces kihagyás, amit nagyon megbosszult az ellenfél, utána volt egy kiállításunk és kaptunk még egyet. Nyolc perc alatt kivégeztek minket.

Az új igazolások bejöttek, s egy nagyon jó, nagybetűs CSAPAT van itt. Kell-e változtatni ezen a kereten?

– A télen nem tervezünk változást, legalábbis extra nagy változásokba nem fogunk belemenni. Azt még nem tudom, mely játékos nincs megelégedve a helyzettel és el akar menni és mi is azt gondoljuk, hogy az a szerencsésebb, akkor a helyére hoznánk valakit. De hangsúlyozom, ha hozunk valakit, akkor minőséget szeretnénk hozni.

A csapat nagyon sokszor parádésan játszott, viszont egyszer-kétszer volt, hogy akadozott a játék. Ez minek tudható be?

– Sokszor volt, hogy az ellenfelek beálltak védekezni. A kilenc ember ellen pedig nem könnyű támadni, a kaputól harminc méterre van szinte húsz játékos, emiatt nehéz dolgunk van, de nem csak nekünk, mert ha megnézzük a világ fociját, ott is a nagy csapatoknak meg kell küzdeni, főleg az első gólért, ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot.

A Gyirmót FC Győr II edzője, Nagy László azt mondta, hogy az ő értékelésük szerint a bajnokság legjobb csapata az Érdi VSE.

– Örülünk az elismerésnek. Az a célunk, hogy ne csak a szakemberek mondják ezt, hanem a szurkolók is vegyék észre, milyen focit játszunk és ahogy megyünk vidékre, mindenki elismerő szavakkal illeti az Érd csapatát, ami nagy pozitívum.

A téli felkészülés január 11-én kezdődik, az előzetes tervek szerint nagyon sok NB II-es csapat ellen.

– Már a második hét végén játszunk a Szolnokkal, hiszen Martfűn leszünk edzőtáborban. Igyekeztünk úgy összeállítani, hogy legyen benne NB II-es csapat, de van köztük NB III-as is. Első bajnoki mérkőzésünk majd a Pénzügyőr ellen lesz, biztos, hogy bennük van az a tüske, amiatt, hogy itt kikaptak 5–0-ra. A második forduló az Ajka, szóval kíváncsian várom a tavaszt.

Az Érdi VSE felkészülési mérkőzéseinek tervezete (A változás jogát fenntartjuk):
2018.01.20.: Szolnoki MÁV FC (NB II)–Érdi VSE
2018.01.27., 13.00: Érdi VSE–Balassagyarmati SE (NB III)
2018.02.11., 13.00: Érdi VSE–Budaörs (NB II)
2018.02.18., 13.00: Ceglédi VSE (NB II)–Érdi VSE
2018.02.24., 13.00: Érdi VSE–Duna Aszfalt Tiszakécske (NB III)

Címkék