Ételosztás a református gyülekezetnél

A Kálvin téri református gyülekezet idén is megpróbálta szebbé tenni a karácsonyt azok számára, akik az ünnep során talán még egy tál meleg ételt sem tudtak az asztalra tenni. A december 25-én a gyülekezet templomának udvarán megtartott ételosztás iránt idén is nagy volt az érdeklődés.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy például más egyházak vagy civil szervezetek, úgy a Kálvin téri református gyülekezet is immár évről-évre minden karácsonykor megtartja ételosztó akcióját. Mint azt a gyülekezet lelkésze Erdélyi Takács István elmondta, hogy noha a rászorultságnak sokféle oka lehet, ilyenkor nem az a cél, hogy bárkit is faggassanak, csak egyszerűen segíteni szeretnének.

Amennyire jó kapni, legalább annyira jó adni is, fogalmazott az akció egyik szervezője. Szabó Károly elárulta, a karácsonyi jótékonysági akció keretében mintegy nyolcvan ember juthatott gulyásleveshez, meleg teához, süteményhez és friss gyümölcsökhöz. Erdélyi Takács István szerint vannak állandó arcok, de minden esztendőben felbukkannak olyanok is, akiknek lehet, hogy korábban még nem volt szükségük efféle segítségre.

Címkék