Elkezdődik az év a sportban is

Ugyan az ÉRD női kézilabdacsapata már lejátszott egy meccset a Szeged KKSE ellen a Magyar Kupában, de a sportvilág csak ezen a hétvégén kezd ébredezni az újévben.

Hasonló tartalmaink:

Időrendi sorrendben haladva megyünk végig az eseményeken. Január 6-án, éjfélkor indul útjára a labda a 2017 perc röplabda, a röplabdázás ünnepe elnevezésű maratoni, az adott évszámnak megfelelő perchosszúságú tornán a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. Az eseményen tíz csapat küzd meg egymással, s január 8-án, reggel 9 óra 37 perckor ér véget az utolsó labdamenettel. Az összesítésben győztes csapat egyik „jutalma”, hogy gálamérkőzést vív a magyar női és férfi szenior válogatottal. Az torna zárásaként Imre Géza, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó, valamint Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi két érdi paralimpiai ezüst- és bronzérmes kerekesszékes vívó adják át az érmeket a helyezetteknek.

Január 7-én, délelőtt a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola ad otthont a területi tollaslabda-bajnokság döntőjének, melyen a házigazdák is szép számmal képviseltetik magukat, de a térség több más intézményének sportolója is jelen lesz.

Szombaton a Treff Sportcentrum ad otthont a fiú U12-es gyermekbajnokság Kovács László régió harmadosztályában az A-csoport küzdelmeinek, ahol a házigazda Treff 07 SE mellett a Százhalombattai VUK SE, a Budaörs, a Budakalászi SC, a Nagykovácsi Sólymok, a CYEB Budakalász U12 és a Budai Farkasok csapatai lépnek pályára reggel 8.30 és délután 14.30 között.

A Kiemelt Serdülő Bajnokságban a lányok is folytatják a bajnokságot, az ÉRD korosztályos együttese a Nemzeti Kézilabda Akadémia otthonában, Balatonbogláron lép pályára 11 órakor.

Január 7-én, délután megkezdi szereplését az EHF-Kupa csoportkörében az ÉRD női kézilabdacsapata, amely a Szeged KKSE elleni Magyar Kupa-mérkőzés után, már csütörtökön repülőre ült, hogy elutazzon Rosztov-na-Donu városába. A klub tagjai moszkvai átszállással január ötödikén, éjjel megérkeztek a helyszínre. A szombati Rosztov-Don–ÉRD találkozó 15.30-kor kezdődik, a Sport TV 15 órától élőben közvetíti a mérkőzést.

Szombaton 16 órától a fiatal kézilabdások eseménye után a Treff 07 SE kosárlabdázói is pályára lépnek, az NB II (harmadosztály) Közép A csoportjának 10. fordulójában az érdiek a Józsefvárosi KC-t fogadják.

Vasárnap lesz a női kézilabdázók idei első hazai meccse: az ÉRD junior és ifjúsági csapatai 16 és 14 órától fogadják a Kispesti NKK-t a korosztályos bajnokságok 10. körében.

Január 8-án, délelőtt ismét meccsdömping lesz a Treffben, ugyanis az U11-es lány bajnokságnak is a Piroska utcai létesítmény ad otthont, ahol a Kovács László régió B csoportjának küzdelmeit rendezik, s a Treff és a Diósdi DSE mellett az Inárcs-Örkény KC, a Vecsés SE, a Gyömrő VSK és a Szigetszentmiklósi NKSE első és második csapata vesz részt. Ugyanezen korosztály C csoportjának küzdelemi pedig a Budaörsi Városi Sportcsarnokban lesznek, ahol a Budaörs, az ÉRD, a Budai Farkasok, a Pilisvörösvári KSK, a Százhalombattai VUK SE és a Budakalászi SC játszik egymással.

Címkék