Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi az év sportolói között!

A riói ötkarikás játékokon ezüst- és bronzérmes érdi kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna az M4 Sport – Az Év Sportolója gálán az év fogyatékos női sportolója lett, míg az Év Fogyatékos Csapata a női kerekesszékes vívóválogatott lett, melynek Krajnyák mellett egy másik érdi, Dani Gyöngyi is tagja!

Hasonló tartalmaink:

Összesen öt éremmel tért haza a Rio de Janeiróban rendezett paralimpiáról Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi, akik a tőrcsapattal ezüst-, a párbajtőr csapattal bronzérmet szereztek, továbbá előbbi a tőrözők egyéni versenyében bronzéremig jutott.

Krajnyák Zsuzsanna az Év Fogyatékos Női Sportolója kategóriában a Nemzeti Színházban rendezett gálán az atléta Biacsi Ilonát és az úszó Pap Biankát előzte meg az elismerésért vívott szavazáson, melyre a Magyar Sportújságíró Szövetség tagjai voksolhattak.

Az 59. alkalommal rendezett Év Sportolója Gálán az érdi parasportoló Kiss Gergely, olimpiai bajnok vízilabdázótól vette át a díjat.

Krajnyák Zsuzsannát később ismét a pódiumra hívták, hiszen a másik érdi kerekesszékes vívóval, Dani Gyöngyivel, valamint Veres Amarillával és Hajmási Évával Szabó Lászlótól, a gála kreatív producerétől, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökétől vehették át az Év Legjobb Fogyatékos Csapatának járó díjat, amelyen a férfi paraasztalitenisz-válogatottat és a férfi szervátültetett 4×100 méteres atlétaváltót előzték meg.

Fotó: MOB/Szalmás Péter 

Címkék