Két-két arany és ezüst!

Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi is egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók világkupájának harmadik, montreáli állomásán. Az UTE két érdi kerekesszékes vívója tőrben és párbajtőrben is érdekelt volt a kanadai versenyen.

Hasonló tartalmaink:

A viadal első napján az A-sérültségi kategóriában a párbajtőrözőknél érdekelt Krajnyák Zsuzsanna hat meccséből ötöt megnyert, az egyenes kieséses szakaszban mégis erőnyerő volt, a negyeddöntőben az amerikai Lauryn Delucát 15–4-re, aztán a négy között a francia Sabrina Poignetet 15–9-re múlta felül. Viszont a döntőben az első kiemelt Gemma Collis-McCanntől 15–13-ra kikapott, így ezüstérmes lett.

A B-kategóriában Dani Gyöngyi a csoportjában öt meccséből négyet megnyert, aztán a négy között kapcsolódott az egyenes kieséses szakaszba, ahol a maláj Yi Ying Lewet 15–6-ra verte, viszont a döntőben 15–8-as vereséget szenvedett a thaiföldi Saysunee Janatól, így ezüstérmes lett.

A tőrözőknél a második kiemelt Krajnyák a csoportkörben hat győzelemmel nyitott, így csoportelsőként erőnyerő lett, s egyből a nyolc közé jutott. Itt a thaiföldi Atittaya Chookerd ellen 15–0-ra nyert, majd a grúz Nino Tibiasvhilit 15–4-re verte az elődöntőben. A fináléban aztán az első kiemelt honfitársat, Hajmási Évát 15–11-re győzte le, így aranyérmes lett.

A B-sérültségi kategóriában érdekelt Dani Gyöngyi a csoportkörben mindhárom meccsét megnyerte, majd az elődöntőben a francia Sophie Sablont 15–11-re, a döntőben a szintén francia Cecile Demaude-ot 15–7-re győzte le, így első kiemeltként a papírformát igazolva lett aranyérmes!

Az UTE két érdi kerekesszékes vívója így két arany- és két ezüstéremmel zárta a világkupa montreáli állomását. Az öttagú magyar delegáció – amelyből mindenkinek jutott aranyérem – összesen négy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szerzett, amellyel az összesített éremtáblázat élén végzett.

Krajnyák Zsuzsanna a világkupa egri nyitányán tőrben arany-, párbajtőrben bronzérmes lett egyéniben, míg a vele és Dani Gyöngyivel felálló magyar párbajtőrválogatott is elsőként végzett. A vk második, pisai viadalán Dani Gyöngyi nem indult, Krajnyák a tőrözőknél aranyérmes, a párbajtőrözőknél hatodik lett.

A világkupa következő állomása a nemzetközi szövetség kiírása szerint július 5. és 9. között a lengyel fővárosban, Varsóban lesz, ezt követően szeptemberben az olaszországi Terni városában rendezik az Európa-bajnokságot, a világkupa pedig csak november elején Grúziában, Tbilisziben folytatódik, ahol a női törőzök és a férfi párbajtőrözők csapatai mérik össze tudásukat az egyéni viadalok mellett.

A világkupa december közepén, Japánban, Kyotóban zárul a női párbajtőrözők és férfi tőrözök csapatversenyeivel.

 

Címkék