Bronzok jutottak

A világkupa idei negyedik állomására került sor múlt héten Varsóban, ahol az UTE érdi kerekesszékes vívói, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi is kitettek magukért.

Hasonló tartalmaink:

Krajnyák Zsuzsanna a párbajtőrözők A-sérültségi kategóriájában a hétfős csoportküzdelem során öt meccsét megnyerte egy vereség mellett, így másodikként ment tovább, s a 32 között erőnyerőként nem kellett meccselnie. Aztán a tizenhat között az izraeli Linor Kelmant 15–11-re győzte le, majd az orosz Natalja Afonyinát 15–9-re. Az elődöntőben egy újabb orosz következett, aki megállította az ötödik kiemelt Krajnyákot, aki így bronzérmet szerzett.

A B-sérültségi kategóriában induló Dani Gyöngyi hatfős csoportba került, ahol negyedikként zárt két győzelemmel és három vereséggel. Ennek ellenére továbbjutott. A 32 között a lengyel Jadwiga Pacekot 15–8-ra győzte le, de a tizenhat között kínai ellenfelétől három ponttal kikapott, s a 15. helyet szerezte meg.

A tőrözőknél Krajnyák a párbajtőrhöz hasonlóan másodikként jutott tovább hétfős csoportjából, így itt is erőnyerő volt a 32 között. A negyeddöntőbe jutásért rendezett találkozón a thaiföldi Atittaya Chookerdet 15–11-re múlta felül, majd a grúz Nino Tibiashvilit 15–1-re ütötte ki. Az elődöntőben az olasz Andrea Morgos megállította Krajnyákot, aki ebben a számban is bronzérmes lett.

Dani Gyöngyi a hatfős csoportban három győzelemmel és két vereséggel zárt, majd ugyancsak erőnyerőként a tizenhat között csatlakozott az egyenes kieséses szakaszba. Itt a francia Cecile Demaude-ot 15–9-re verte, majd a thaiföldi Saysunee Jana megállította, ezzel a hetedik helyet szerezte meg.

A párbajtőrözők csapatversenyében kilenc együttes volt érdeket. A mieink erőnyerőként találkoztak a Thaiföldöt legyőző Ukrajnával, ahol a magyar csapat sima, 45–31-es győzelmet aratott, végül a mieink Oroszország, Kína és Franciaország mögött a negyedik helyet szerezték meg.

Krajnyák Zsuzsanna a világkupa egri nyitányán tőrben arany-, párbajtőrben bronzérmes lett egyéniben, míg a vele és Dani Gyöngyivel felálló magyar párbajtőrválogatott is elsőként végzett. A vk második, pisai viadalán Dani Gyöngyi nem indult, Krajnyák a tőrözőknél aranyérmes, a párbajtőrözőknél hatodik lett. Montreálban mindkét érdi tarolt, hiszen a vk negyedik állomásán egy-egy arany- és ezüstérmet szereztek.

Címkék