Nem úgy sikerült…

Két helyszínen, az Érdi Spartacus SC négy versenyzője volt érdekelt különböző rangos viadalokon. Tar Mihály együtteséből Mezei Dominik a szabadfogásúak között, Mezei Patrik és Végh Artúr kötöttfogásban versenyzett a Zágrábban rendezett kadet világbajnokságon, míg Kovács Bence Győrben vett részt a Magyar Nagydíjon.

Hasonló tartalmaink:

Elsőként Mezei Dominik kezdte meg szereplését az érdiek közül a zágrábi korosztályos vb-n. A szabadfogásúak 71 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt sportoló szépen menetelt, hiszen a romániai Bíró Krisztiánt 8–1-re győzte le a nyolcaddöntőben, a litván Vadim Babuskint 3–1-re múlta felül az elődöntőért rendezett meccsen, a négy között azonban technikai tussal kikapott a grúz Bagrati Gagnidzétől. A bronzmérkőzésen a japán Sinoszuke Szuvamával sem bírt Mezei Dominik, aki így az értékes ötödik helyet szerezte meg a világbajnokságon.

A kötöttfogásúaknál Mezei Patrik a 80 kilogrammosok mezőnyében a selejtezőben kikapott a török Oktay Demirtől, aki a nyolc közé jutásért iráni ellenfelétől vereséget szenvedett, így Mezei Patrik nem került a vigaszágra, s egy mérkőzés után véget ért számára a kadet világbajnokság.

Végh Artúr a 92 kilósok között a selejtezőben szoros csatában 2–1-re kikapott a későbbi döntős iráni Mohammad Noszratitól, így a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket, ahol azonban a török Osman Ayaydintól 9–0-s vereséget szenvedett.

Kovács Bencének nem sikerült jól a Győrben rendezett Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékverseny, hiszen a kötöttfogású válogatott tagjaként az 55 kilogrammosok között a selejtezőben 7–3-ra kikapott a szerbiai Kolompártól, aki a következő körben vereséget szenvedett, így az érdi sportoló a vigaszágon sem folytathatta a küzdelmeket.

Címkék