Strandbirkózó ob-n a Spartacus!

Az Érdi Spartacus SC világ- és Európa-bajnok szumósai bemutatót tartottak Délegyházán, majd szombaton új lendülettel már az idei strandbirkózó országos bajnokságon remekeltek.

Hasonló tartalmaink:

Hiába a nyár, nem csüggednek az Érdi Spartacusnál, hiszen előbb augusztus 3-án az idei két szumó világversenyen (vb, Eb) érmeket szerző érdiek Délegyházán, a Nomád kempingben a szumó szövetség társelnökének, Tar Mihálynak a vezetésével tartottak bemutatót. A kétszázfős küzdősport-táborban a résztvevők több órán keresztül ismerkedtek a szumóval az érdiek világ- és Európa-bajnokainak segítségével.

Ezt követően szombaton az érdiek maroknyi csapata Csongrádon, a Kőrös-toroki kempingben álltak fel a homokra, itt rendezték ugyanis az idei strandbirkózó országos bajnokságot. Az érdiek remekül szerepeltek az ob-n, hiszen három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A kadet korosztályban a 70+ kilogrammosoknál Végh Artúré lett az aranyérem, míg a junior és felnőtt korcsoportban a 70 kilósoknál Kovács Bence győzött, valamint Szántó Dávid bronzérmesként zárt. 90 kilogrammban Végh Richárd ezüst-, Délceg József bronzérmes lett, míg a 90+ kilósoknál Molnár Tamás szerezte az érdiek harmadik elsőségét. Ebben a súlycsoportban még Ferenczi Adrián és Cservenyi-Jakabovics Zoltán mérette meg magát, de nem sikerült dobogóra állniuk.

Az érdiektől még Pataki Sámuel Rómában lépett szőnyegre a junior korosztály Európa-bajnokságán. A szabadfogású 92 kilós versenyző a selejtezőben vereséget szenvedett a későbbi döntős orosz riválisától, így a vigaszágon tovább menetelhetett volna, de ott technikai tussal vereséget szenvedett moldáv ellenfelétől, így búcsúzott a további versengéstől.

Eredmények, Strandbirkózó Országos Bajnokság, Csongrád:

Kadet:
+70 kg:
Végh Artúr I.

Junior és Felnőtt korcsoport:
70 kg:
Kovács Bence I., Szántó Dávid III.
90 kg: Végh Richárd II., Délceg József III.
+90 kg: Molnár Tamás I.

Címkék