Megújult a buszmegálló, épül a járda

A napokban átadták a megújult buszmegállót a Riminyáki –Baján utcák sarkán. A megállóhoz új járda vezet. A gyalogjárót mintegy négyszáz méter hosszan térkövezik, a munkálatok még zajlanak, de az új buszmegálló már könnyen megközelíthető, akár a szemközti orvosi rendelőből, patikából, óvodából, akár a környező utcákból.

Hasonló tartalmaink:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Nagy szükség volt már  egy új megállóra. Busszal közlekedem, és gyakran járok erre, mivel itt van az orvosi rendelő. A Riminyáki útnak ezen az oldalán nehezen lehetett közlekedni, a megálló meg hepe-hupás, gödrös volt. Nagyon jó, hogy felújították – mondta az ÉrdMostnak kedd reggel egy megállóban várakozó asszony.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Bács István alpolgármestertől megtudtuk, a buszmegálló a Modern Városok Program keretében, a csapadékelvezető rendszer felújításához kapcsolódva épülhetett meg,  a járdát pedig városi forrásból alakítják ki. A térköves gyalogjáró most a Baján és a Bernát utcák közti szakaszon épül meg, de idővel további szakaszon folytatódnak a munkálatok.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Reményeink szerint még az idén elkezdődik a Gellért–Riminyáki utca csomópontjának átépítése, a Bernát és Béla utcák között: itt lámpás kereszteződés lesz, új buszmegállókkal, zebrákkal. E program részeként megépül a Gellért utcában az a járdaszakasz is, ami a tavalyi építkezés során kimaradt: akkor ugyanis a György–Lóránd utcák között végig új járdát alakítottunk ki, a csomópontépítés keretében pedig elkészül majd a György–Gellért utca közötti járdaszakasz is – tette hozzá Bács István.

Bajánu

Címkék