Biztosított az Érdi Sport Kft. zavartalan működése

Érd Megyei Jogú Város közgyűlése július 9-én, hétfőn, rendkívüli ülésén megválasztotta dr. Boldog Annát az Érdi Sport Kft. ügyvezető igazgatójának. A megbízatás határozatlan időre szól. A testület ülésén a baloldali képviselők nemmel szavaztak az előterjesztésre, csakúgy, mint az új felügyelő bizottsági tagokkal kapcsolatos javaslatra.

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András polgármester elmondta: a rendkívüli ülés összehívására és az új ügyvezető megválasztására azért volt szükség, mert Szántó Erzsébet – akit tisztségéből június 28-án hívott vissza a közgyűlés, 90 napos felmondási határidővel – jelenleg betegállományban van, így nincs, aki ellássa az ügyvezetői teendőket.

– Úgy gondolom, hogy Boldog Anna meg tudja oldani azt a gondot, amit a különböző késedelmek okoztak az edzőcsarnok építkezése, azaz a mintegy 2,3 milliárdos beruházás táján. Megbízása annyi ideig szól, amíg meg nem tudjuk oldani azt, hogy a beruházás elindulásának ne legyen akadálya. Az ügyvezető mellé szeretnénk találni egy sportigazgatót is, aki csak a szakmával, az utánpótlással, a sulikézilabdával és a csapat körüli dolgokkal foglalkozik majd – mondta T. Mészáros András, hangsúlyozva: céljuk, hogy a korábban indított kézilabdaprogramok (SKUP, Rózsaszín síp, amatőr kézilabda) megmaradjanak.

Miután június 28-án azonnali hatállyal lemondott a kft. két felügyelőbizottsági tagja, Gurubi Flórián és Márton Lajos, helyükre a közgyűlés megválasztotta Barits Mátét és Baller Lászlót. A felügyelőbizottság harmadik tagja Kerezsi Loránd maradt.

Június 28-án Szántó Erzsébet elfogadta a kft. öt (kommunikációs, technikai illetve sport-) munkatársának felmondását, és közös megegyezéssel történő azonnali távozását. E munkatársakat hamarosan pótolják; ez már az új ügyvezető hatáskörébe tartozik majd. A polgármester a klub működésével kapcsolatban elmondta azt is: a nevezések időben, rendben lezajlottak, hamarosan elkezdődnek az edzések is.

T. Mészáros András az ülésen idézte Szabó Edina, a kézilabdacsapat vezetőedzője levelét is, melyben az edző a kft. sikeres működéséről, illetve a csapat sikereiről írt, és arra kérte a közgyűlést: úgy döntsön, hogy e sikerek a továbbiakban se maradhassanak el.

Címkék