Csapat- és egyéni arany Krajnyáktól!

Aranyérmet szerzett a Dani Gyöngyivel és Krajnyák Zsuzsannával felálló magyar női kerekesszékes vívóválogatott a világkupa Egerben rendezett állomásán! Krajnyák a tőrözőknél is nyert, míg párbajtőrben bronzérmes lett.

Hasonló tartalmaink:

Tizenkilenc ország közel százötven sportolójával indult el a kerekesszékes vívók világkupa-sorozata Egerben. A viadalon ott volt az UTE két érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi is.

Krajnyák Zsuzsanna a párbajtőrözők A-sérültségi kategóriájában a hétfős csoportkört holtversenyben másodikként teljesítette. A tizenhat között az orosz Natalija Afonyinát búcsúztatta, majd a csoportot megnyerő, összesítésben második helyen álló brit Gemma Collis-McCannt is felülmúlta. A négy között azonban honfitársától, Veres Amarillától kikapott, így bronzérmes lett.

A B-kategóriában Dani Gyöngyi is másodikként ment tovább ötfős csoportjából. A nyolc közé jutásért azonban az ukrán Olena Fedota ellen kikapott, így a tizedik helyet szerezte meg.

A tőrözőknél Krajnyák öt győzelemmel és egy vereséggel ment tovább, majd a grúz Gvantsa Zadishvili és a fehérorosz Aljona Halkina legyőzésével már elődöntős volt. Itt egy másik ukrán következett, Natalija Morkvicsot kiélezetett küzdelemben legyőzte, így az olasz Andrea Mogos ellen vívta a finálét, melyet 15–7-re nyert meg, így az UTE érdi kerekesszékes vívója aranyérmes lett! Videó ITT.

Dani Gyöngyi a csoportkört három győzelemmel és egy vereséggel abszolválta. Az egyenes kieséses szakaszban a nyolc között csatlakozott, majd az elődöntőbe jutásért rendezett találkozón minimális különbséggel, 15–14-re kapott ki a fehérorosz Alesia Makrytskajától, ezzel az ötödik helyen zárt.

A párbajtőrözők csapatversenyén hét válogatott indult, a magyarok erőnyerőként az elődöntőben csatlakoztak, ahol simán, 45–27-es összesítéssel verték a franciákat, míg a döntőben 45–41-re múlták felül az oroszokat, így a Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla összeállítású magyar csapat lett az aranyérmes!

A magyar nemzeti csapat összesen négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta az egri viadalt.

A világkupa következő állomása a nemzetközi szövetség kiírása szerint március 9. és 11. között az olaszországi Pisa városában lesz, ahol az egyéni viadalok mellett a női tőrözőknek és a férfi kardozóknak tartanak csapatversenyt.

Ezt követően április végén a kanadai Montreálban a női kardozók és a férfi párbajtőrözők, július elején, Lengyelország fővárosában, Varsóban pedig ismét a női párbajtőrözők, illetve a férfi tőrözők csapatversenyét tartják.

A tavaszi idény a varsói eseménnyel zárul, ezt követően csak november elején Grúziában, Tbilisziben folytatódik a sorozat, ahol a női törőzök és a férfi párbajtőrözők csapatai mérik össze tudásukat az egyéni viadalok mellett.

A világkupa december közepén, Japánban, Kyotóban zárul a női párbajtőrözők és férfi tőrözök csapatversenyeivel.

fotó: IWASF Facebook

Címkék