Országos csúcs, negyedik hely az olimpián!

Második helyen végzett a B-döntőben a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó a pjongcsangi téli olimpia 3000 méteres versenyében, így hatodik helyen zárt, de az A-döntőből két váltót is kizártak, ezáltal két helyet előrelépve a negyedik helyet szerezték meg Bácskai Sára Lucáék.

Hasonló tartalmaink:

A Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia és az érdi Bácskai Sára Luca alkotta magyar női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó a hollandokkal együtt hamar elhúzott az orosz és japán négyestől. A hollandokkal nem lehetett felvenni a versenyt, akik végül világcsúccsal repesztettek, s az eddigi rekordot alaposan megjavították, igaz, az eddig regnáló világcsúcsot a magyarok is túlszárnyalták.

Az A-döntőben Dél-Korea és Olaszország mellett Kína és Kanada volt érdekelt, de utóbbi kettőt kizárták, ezáltal az aranyérmet a házigazda koreaiak, az ezüstöt az olaszok szerezték meg, míg a B-döntőt megnyerő hollandok lettek a bronzérmesek a világcsúccsal, valamint a magyarok negyedikként végeztek országos csúccsal, 4:03,603-as idővel.

A videót itt tekintheti meg.

Téli olimpia, Pjongcsang
Rövidpályás gyorskorcsolya, női váltó (3000 méter)
1.
Dél-Korea (A-döntő) – 4:07,361
2. Olaszország (A-döntő) – 4:15,471
3. Hollandia (B-döntő) – 4:03,471 – világcsúcs!
4. MAGYARORSZÁG (Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, B-döntő) – 4:03,603 – országos csúcs!
5. Olimpikonok Oroszországból (B-döntő) – 4:08,838
6. Japán (B-döntő) – 4:12,664

Kínát és Kanadát kizárták az A-döntőből.

(Fotó: nso.hu)

Címkék