Sportosan is biztonságban

A XXI. Aquatlon Pest megyei regionális döntőjének helyszínén szerveztek megelőzési tematikájú programot az érdi rendőrök az Érdi Polgárőrszövetség munkatársaival együttműködve.

Hasonló tartalmaink:

Százhalombattán rendezték meg a XXI. Aquatlon Pest megyei regionális döntőjét 2018. április 28-án, a rendezvényre az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai is meghívást kaptak. A bűnmegelőzési sátorban az érdeklődők a megelőzési tanácsok mellett ismereteket szerezhettek a 112 segélyhívószám jogszerű használatáról, vagyonvédelmi tudáspróbán mérethették meg magukat, a gyerekek tematikus kifestőket színezhettek és tesztlapokat tölthettek ki.

"

"

A tanácsok meghallgatása mellett az érdeklődők megtekinthették a rendőrségi szolgálati járműveket is, a „rendőrmotor” ismételten osztatlan sikert aratott a gyerekek körében.

"

A nagyobb gyermekeket, kamaszokat érintő jellemző problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt.
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat.
  • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!
Címkék