Miért szüntette meg a posta a napilapok reggeli kézbesítését?

Megszűnt Érden a napilapok kora reggeli kézbesítése: a Magyar Posta a megyei jogú várost január elsejével azon kistelepülések közé sorolta, ahová csupán a napközbeni kézbesítőjáratokkal érkeznek meg az előfizetett újságok. Szombaton az ÉRD FM 101,3 Köztünk Marad című műsorában 15 órától a Magyar Posta szóvivője elmondja miért. 

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Posta január elsejétől tizenkilenc településen megszüntette a kora reggeli napilap-kézbesítést. Érd is azon települések közé tartozik, amelyeken már nem reggel hét óráig érkeznek meg az újságok, hanem a normál kézbesítőjáratokkal – azaz a postás viszi ki napközben a lapokat.

Akik tavaly még a reggeli kávé mellett vették kézbe az újságjukat, jobb, ha belenyugodnak: ezután munkából hazatérve, a vacsoraasztalnál nézhetik át a lapokat, már ha van kedvük este előző napi híreket olvasni. A több lapot is járató, Érden élő Horváth Andrásnak például nincs.

– Felháborít, hogy a kézbesítés változásáról nem tájékoztattak előre. Mikor ezt szóvá tettem az érdi postán, az illetékes közölte, hogy egy kereskedelmi televízióban mondták be – jegyezte meg Horváth úr. Arra a kérdésünkre, kapott-e a postától a kézbesítési változásokat taglaló levelet, határozott nemmel válaszolt, pedig a Magyar Posta sajtóosztálya állítja: december 28-29-én levélben értesítették fentiekről az előfizetőket. Felmerül a kérdés: ha kaptak is az előfizetők ilyen levelet, ugyan mit kezdhettek vele december legvégén, mikor a 2017-es évi lapelőfizetést addigra már rég befizették, illetve átutalták.

További részletek 2017. január 14-én 15 órától az Érd FM 101,3-on.

 

Címkék