Új óvodát avattak Diósdon

Új óvodával gazdagodott a szomszédos Diósd. A szerda délelőtt, ünnepélyes keretek között átadott intézményben a korábbiakhoz képest további három csoport gyermek óvodai ellátását tudják biztosítani.

Hasonló tartalmaink:

Az új óvoda átadásán részt vett a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Berczik Ábel, aki elmondta, hogy a diósdi óvoda is annak az óvodafejlesztési programnak a részeként újult meg, ami az idén is folytatódik Magyarországon.

Would you like to replay the video?

Mint azt Bogó László, a település polgármestere is elmondta, ez már nagyon ráfért a lélekszámát tekintve folyamatosan gyarapodó településre.Jelenleg nagyjából tízezer fő körül van a lakosságszám Diósdon, de folyamatosan zajlanak új építkezések és növekszik a beköltözők száma. Az érkezők többsége fiatal, kisgyermekes család, így egyre nagyobb az igény az óvodai férőhelyek számának bővítésére.

Kiss Gyöngyi, a Dió Óvoda megbízott vezetője elmondta, már igencsak szükségszerű volt egy új óvoda kialakítása a városban, hiszen nem csak az amúgy is kevés férőhely okozott nehézségeket, hanem az is, hogy 2015 szeptemberétől a korábbi öt év helyett immár három éves kortól kötelező az óvodai ellátás igénybe vétele.

Az ünnepélyes megnyitón szintén jelen volt dr. Aradszki András, a település országgyűlési képviselője, aki hozzátette, hogy az óvodafejlesztések támogatása is példa arra, hogy a kormányzat számára kiemelkedően fontos a felnövekvő korosztályok oktatásának és nevelésének az előmozdítása.

Az átadón elhangzott, az új intézményben hat új csoportot tudnak kialakítani, így ezen túl a Diósdon található másik két tagóvodával együtt összesen tizenkilenc csoportban zajlik majd az ellátás. A város vezetése reméli, a jelenleg mintegy 480 gyermek befogadására alkalmas épületek néhány évig mindenképpen kiszolgálják majd a lakosságot.

Címkék