Nagy tervekkel készülnek a pecások 2017-re

Az elmúlt évet értékelte és az új évet köszöntötte szombati közgyűlésén a város legnagyobb civil szervezete, az Érd és Környéke Horgászegyesület.

Hasonló tartalmaink:

Horgászverseny, hulladékszedés, családi nap, karácsonyi halászlékóstoló, kolontári látogatás – ezek voltak a legnagyobb események az egyesület életében. Rendezvényeiken a városiakat is szívesen látták; tavaly nyáron is sok érdi kirándult a Duna-partra, hogy egyen egy tányér finom halászlét, vagy állt sorba december 22-én a művelődési központ előtt, hogy megkóstolja a horgászok főztjét.

Nemcsak a halléről, hanem társadalmi tevékenységéről is ismert a horgászegyesület: részt vesznek a várostakarító akciókban, és az iszapkatasztrófa után hathatós támogatást nyújtottak Kolontárnak – ekkor olyan erős kapocs alakult ki a település és a horgászok között, hogy azóta is visszajárnak. Örömest részt vesznek mások rendezvényein is, mint például az Alsó utcaiak utcabálja.

-Az évértékelés mellett sor került a pénzügyi beszámolóra is: nagyon jó gazdasági évet zártunk, az egyesület tovább növelte tartalékvagyonát. Nyugodt szívvel és nagy tervekkel nézünk a 2017-es év elé – mondta lapunknak Solti Gábor, az egyesület elnöke, aki csak egyetlen dolgot sajnál: ahogy tavaly, úgy idén sem rendeznek horgászbált.

-A bevált, sikeres programjainkon idén sem szeretnénk változtatni. Ezek mellett szeretnénk felújítani dömsödi horgásztanyánkat, és az irodánk fejlesztését is meg kívánjuk valósítani – mondta az elnök, hozzáfűzve: legfőbb vágyuk, hogy saját horgászvizük legyen a jövőben; erre a Modern Városok program keretében tervezett záportározók nyújthatnak majd lehetőséget.

– Ha sikerül egy ilyen tavat létrehozni, egyesületünk elsőként jelentkezik ennek hasznosítására, őrzésére, védésére. A papi földekre tervezett tározó vízfelülete az évek alatt megduplázódott, jelenleg 1400 fős tagsággal rendelkező egyesületünknek nem lenne elég nagy, de arra tökéletes, hogy a gyerekeket itt tanítsuk horgászni. Nagy örömünkre ugyanis az egyesületnek 127 gyermek is tagja, akikkel külön foglalkozunk – zárta szavait Solti Gábor.

Érdi Újság

Ádám K.

Címkék