Nem sikerült az újabb bravúr

Két győztes bajnoki mérkőzéssel a háta mögött érkezett az EHF-Kupában szereplő Alba Fehérvár KC csapatához a Budaörs, amely a K&H női kézilabda liga 10. fordulójában 32–20-as vereséget szenvedett a Fejér megyeiektől.

Hasonló tartalmaink:

Mihály Attila együttese már az első percekben – az eltelt időhöz képest – tetemes hátrányba került, hiszen öt perc után hárommal mentek a székesfehérváriak, sőt, a huszadik percre megduplázódott a vendégek hátránya (14–8), a szünetben pedig már kilenc volt közte (19–10).

A fordulás után sem volt kérdés, Deli Rita csapata Biljana Bandelier és Claudine Mendy vezetésével idejekorán eldöntötte a meccset, s a hajrá előtt már megvolt a közte tíz is. A végjáték pedig sima lett, a Budaörs a Siófok KC és a Mosonmagyaróvári KC SE elleni győzelmek után ezúttal 32–20-as vereséget szenvedett.

„A játék képét és a végeredményt is meghatározta a mérkőzés első harmadában elkövetett rengeteg hibánk támadásban. Eljutottunk ugyan a vonalig, de onnan nagyon rossz százalékban értékesítettük a helyzeteinket, sok kontragólt kaptunk.” – kezdte Mihály Attila. „A lövőzónában sokkal veszélyesebb hazaiak viszont szét tudták szedni a védelmünket, így szép lassan kinyílt az olló. Kicsit többet vártam volna azoktól a játékosoktól, akik általában kevesebb lehetőséget kapnak, de ma ez sem akart összejönni. Megyünk tovább, tapasztalatnak tudjuk be ezt a mérkőzést, a mai teljesítményünk ennyire volt elég. Gratulálok a fehérváriaknak, és sok sikert kívánok az EHF Kupához!” – olvasható a Budaörs vezetőedzőjének nyilatkozata a csapat hivatalos oldalán.

„Végre megérkeztünk 2017-be, azt a tempót tudtuk játszani, amire igazán képesek vagyunk. A csapat egyre érettebbé és rutinosabbá válik a sorozatterhelésben. Egy nagyon jó formában lévő Budaörssel játszottunk, nem véletlenül mondtam azt a mérkőzés előtt, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ki tudtuk használni a pontatlanságukat, felállt fallal szemben nyílt támadójátékra kényszerítettük a vendégeket. Nagyon örülünk a két pontnak, megérdemelt dicséret jár a lányoknak.” – nyilatkozta Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője.

K&H női kézilabda liga, 10. forduló:
Alba Fehérvár KC–Budaörs Handball 32–20 (19–10)

Gólszerzők: Bandelier 8, Mendy 7, Gjeorgjievska 5 (2), Kazai, Pelczéder 3-3, Piedade 2, Ishitate, Hajduch, Boldizsár, Májer 1-1, ill. Hornyák Á. 5, Pálos-Bognár 5 (1), Zsigmond 3, Maláti 2, Horváth B, Földes K., Ertl, Hatala, Szabadfi 1-1.

Fotó: budaorshandball.hu /Pozsonyi Roland

Címkék