A kezdetek

Az elmúlt időszakban megtapasztalhattuk, hogy az ÉRD női kézilabdacsapatának minden év egyaránt fontos, hiszen a klub egyre közelebb van a nemzetközi elithez, mégis az idei év más. Más, azért, mert 2017. január 18-án, azaz szerdán ünnepli megalapításának negyvenedik évfordulóját a csapat.

Hasonló tartalmaink:

Hallgassa meg Tekauer Norberttel, az ÉRD elnökével készült interjúnkat!

Dupla, vagy talán tripla évforduló. Az ÉRD női kézilabdacsapata 40 évvel ezelőtt alakult meg, Tekauer Norbert húsz évvel ezelőtt költözött a városba, majd tíz éve kezdte el egyengetni a csapat útjait.

A szakmai stáb, a háttér és az infrastruktúra. Ez a három egy profi egyesületnél összhangban, kölcsönhatásban van egymással, és ha a harmónia megvan, akkor minden adott. Ez az ÉRD női kézilabdacsapatára teljes mértékben igaz.

Ahogy említettük, a harmónia rendkívül fontos egy csapat életében, de az ÉRD kézilabdázói esetében is sokszor göröngyös út vezetett a célig. Viszont a célokat mindig elérte a klub, ennek köszönhetően a Batthyány Tornacsarnokon és a Treff Sportcentrumon keresztül jutottak el az ÉRD Arénába, amely a fejlődés egyik kulcsmomentuma volt, s hiába még csak három és fél éve nyitotta meg kapuit, tulajdonképpen a város sportéletének szíve lett. De, hogy az odáig vezető út milyen volt, az Tekauer Norbert klubelnök mondja el.

Az U19-es férfi kézilabda világbajnoksággal kezdődött, majd azóta szinte minden hétvégén tele van az ÉRD Aréna, hiszen mindig van valami program és szinte mindig mindenki megtalálja magának a megfelelő időtöltést, de ez nem volt mindig így. Erről mesélt Tekauer Norbert, az ÉRD női kézilabdacsapatának elnöke.

Elitben! 2016 nyarán a női kézilabdacsapatokat tömörítő listán a 27. helyet foglalta el az ÉRD, amely azóta minden bizonnyal javított helyzetén, s lemaradása egyre kisebb a Bajnokok Ligájában szereplő csapatokhoz képest. Hogy mi kell egy esetleges BL-induláshoz, vagy EHF-Kupa-győzelemhez, azt Tekauer Norbert osztotta meg Domonkos Bálint kollégámmal.

Még huszonegy meccs! Ennyiszer látjuk még a 2016/2017-es szezonban az ÉRD női kézilabdacsapatát. Legalábbis ez a biztos, hiszen a Magyar Kupában a négyes döntőbe jutás esetén még kétszer, ha az EHF-Kupában is továbbjut a csapat, akkor legalább kétszer, de akár még hatszor is, azaz a jelen pillanatban tudott 21 mellett akár 29-szer is játszhatnának Szabó Edináék. S ezt mind május végéig. Így pedig nagyon nehéz bírni erővel, de erre azért megpróbálta megkeresni a választ Domonkos Bálint kollégám és a klubelnök, Tekauer Norbert.

Az ÉRD legközelebb január 21-én, a norvég Byasen ellen lép pályára a majd 2000 kilométerre található Trondheim városában.

 

Címkék