Bevezetés más világokba – sör jégkockával

A Földrajzi Múzeumban a Magyar Kultúra Napján két izgalmas programmal várták az érdeklődőket. Pénteken este Németh Géza négy évtizedes utazásairól szóló képes összefoglalóját követhették figyelemmel az érdeklődők.

Hasonló tartalmaink:

Majd bemutatták Balog Gellért: Magyarok Szíriában című filmjét, s zárásként dr. Major Balázs a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Régészeti Tanszék vezetője és a Nemzetközi Kapcsolatok dékánhelyettese, a Szíriai–Magyar Régészeti Misszió vezetője mesélt az ásatásokról.

A „Bevezetés más világokba – sör jégkockával” című, közelmúltban megjelent, rengeteg képpel illusztrált, mintegy 560 oldalas könyvéről, illetve az elmúlt 40 évben tett világutazásairól tartott esszenciális előadást Németh Géza. Kiderült, a jégkockával hűtött sör ihatatlan, de – azon kívül, hogy Kínában ezt kapja, aki hideg sörre vágyik – nem sok köze van a rengeteg országba betekintést kínáló kötethez, ám mindenképpen felkelti az érdeklődést.

Számos országban különleges élményt kínálnak a piacok. A szórakozást még a legszegényebb országokban is a televízió jelenti. Olykor kisebb a kunyhó, mint a parabola antenna. Az érdekes előadás során egy-egy villanásnyi életképet láthattunk a nagyvilágból, olyan országokból is, ahová az érdeklődők többségének aligha lesz lehetősége elutazni.

Címkék