Néma megemlékezést tartottak Érd főterén

A városközpontban gyűltek össze hétfőn este az érdiek, hogy mécsesekkel és csendes jelenlétükkel emlékezzenek a veronai buszbaleset áldozataira. Az Ifjúsági Önkormányzat által szervezett megemlékezésen több mint százan vettek részt.

Hasonló tartalmaink:

„Fiatal életek, gyermekeink elvesztése valamennyi család, közösség, nemzet számára súlyos csapás. Az elmúlt napokban mindannyian megrendülten követtük azokat a híreket, amelyek magyar tanulók olaszországi buszbalesetéről szóltak. A gyász nehéz pillanataiban együttérzünk a tragédiával sújtott szülőkkel, családokkal, diákokkal” – írta Balog Zoltán miniszter és dr. Palkovics László államtitkár abban a levélben, amelyet az Oktatási Hivatalon keresztül hazánk valamennyi oktatási intézménybe eljuttattak a hétvégén.

A kormány nemzeti gyásznappá nyilvánította 2017. január 23-át, ezért arra kérték az intézményvezetőket, hogy az iskolaépületre függesszék ki a gyászlobogót, Magyarország és az Európai Unio lobogóját pedig eresszék félárbócra. A levélben azt is kérték az igazgatóktól, hogy az iskolában az első tanórán vagy külön diákrendezvényen méltó módon emlékezzenek meg a tragédiáról. Ez az általános iskolákat, a középiskolákat és a szakiskolákat érintette.

Urbán Jonatán diák-polgármester elmondta, hogy valamennyiüket mélyen megérintette a tragédia, ezért szervezték a gyertyagyújtást. Hozzátette: a város iskoláiban számos helyen osztályfőnöki órákon, vagy a szünetekben beszélgettek a feldolgozhatatlan tragédiáról.

Fotók: Boros Sándor

Címkék