Még mindig kint van a szabadfogas!

Nemzetközi és hazai példák is apropóul szolgáltak annak a néhány érdi lakosnak, akik vásároltak egy ruhafogast, majd kitették a város főterére. A fogason aztán az adakozni vágyó emberek jóvoltából szépen lassan kabátok jelentek meg, amelyeket attól kezdve bárki felpróbálhatott és ha szüksége volt rá elvihetett.

Hasonló tartalmaink:

Az országban először január hetedikén került ki a Vígszínház elé az első olyan ruhafogas, amely útjára indította a szabadfogas nevű jótékonysági kezdeményezést. Ezt követően mind a fővárosban, mind országszerte rohamosan újabb és újabb fogasok jelentek meg, amelyekre bárki ráakaszthatott kabátot, vagy épp leakaszthatott róla, ha szüksége volt rá.

Az akció célja, hogy az emberek, akiknek van feleslegessé vált kabátja vagy meleg ruhája, az ne otthon tárolja, mert van sok, szegényebb sorsú honfitársunk, akiknek nagy szüksége lenne rá az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált extrém hidegben. A szervezők szerint ennek legfőbb bizonyítéka, hogy folyamatosan változik a fogas kínálata.

A január elején indult, országos méretű Szabadfogas nevű civil kezdeményezés Érden eredetileg már fejeződött volna, de a szervezők az ismét beköszöntő keményebb hideg miatt meghosszabbították az akciót.

Címkék