Tizenkét gólos reváns

Az idegenbeli, 35 – 28-as vereség után ismét összecsapott egymással az ÉRD női kézilabdacsapata és a norvég Byasen Trondheim az EHF-Kupa csoportkörében. Az idegenbeli kudarcra azonban Szabó Edina együttese egy könnyed, tizenkét gólos sikerrel válaszolt.

Hasonló tartalmaink:

Jól indult a meccs, hiszen Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett góljaival az ÉRD szinte megalapozta sikerét, még úgy is, hogy utána még háromszor egyenlített a norvég csapat, de 6–6 után már nem volt visszaút a norvégoknak, s a hazaiak a játék szinte minden elemében felülmúlták ellenfelüket. Az első félidőben ugyan lehetett volna nagyobb is a különbség, mint három gól, de a remeklő érdieknek – egyelőre – ez is elég volt.

Merthogy a fordulás után a meccsre a lehetségesnél hárommal kevesebb játékost nevező Arne Högdahl együttese elfáradt, hiszen az első sor mellett az első harminc percben csak Teodora Tomac és Eirin Skogen érkezett. Majd ugyan a második játékrészben a többiek is beálltak, de ők már csak akkor, amikor eldőlt a mérkőzés. Az ÉRD Katarina Krpezs-Slezák és Klivinyi Kinga góljaival meglépett hat góllal, majd a mind védekezésben, mind támadásban parádésan játszó Mariama Signaté remek megoldásainak köszönhetően a 48. percben megvolt a közte tíz is. A végjáték pedig így sima lett, az ÉRD végül tizenkét góllal, 34–22-re győzött.

S a gólkülönbség azért is kulcsfontosságú, mert a végelszámolásnál akár az egymás elleni eredmény is dönthet, amely így már az ÉRD javára billen.

„Az egy vagy a két pontért jöttünk, de egy kemény csapattal találkoztunk egy héttel ezelőtt is. Az ellenfél nagy tempót diktált és a kapusuk (Janurik Kinga – a szerk.) is remekül védett. Nem használtuk ki a lehetőségeinket. A második félidőben katasztrofálisan játszottunk” – mondta a norvégiai meccsen tizenegy, az érdi találkozón négy gólt jegyző Silje Waade.

„Gratulálok a Byasennek, mert egy erős csapat. Tudtuk, hogy itthon is nehéz lesz, ami most az eredményen nem is látszik, de belülről nagyon nehéz volt. Nagyon fontos két pontot szereztünk, de ez csak akkor lesz fontos, ha tudjuk tartani, mert nagyon nehéz ez a csoport és sose lehet tudni, hogy hol ki veszít pontokat, így szeretnénk ezt a stabilitást megtartani a játékunkban.” – kezdte Janurik Kinga. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyon összeálltunk. Én személy szerint még adós voltam egy félidőben a kinti hibám miatt. Boldogok vagyunk, most örülünk neki, de túllépünk, mert jön a következő meccs, amire szintén nagyon készülünk, hogy ugyanilyen jó játékkal tudjunk győzni.” – tette hozzá az ÉRD kapusa, aki tizenhét alkalommal hárította az ellenfél lövéseit, s ezzel oroszlánrészt vállalt a nagyarányú sikerből.

EHF-Kupa, csoportkör, 4. forduló

ÉRD–BYASEN TRONDHEIM 34–22 (15–12)

ÉRD Aréna, 1900 néző. Vezette: E. Vitaku, A. Vitaku (koszovóiak)

ÉRD: JANURIK – KRPEZS 8 (2), M. González 2, A. Bulatovics 2, KISFALUDY 4, KLIVINYI 6, Fekete B. 1
Csere:
Gridnyeva (kapus), SIGNATÉ 6, Araújo 2, Barján, Kiss N. 1, Gulyás 1, Szabó L. 1.
Edző: Szabó Edina

BYASEN: A. PEDERSEN – M. Jacobsen 1, Waade 4, Arntzen 3, Aardahl, ALSTAD 7 (1), VENN 6.
Csere: Lerstad (kapus), Tomac, Skogen, M. Hogdahl 1, Hjertner, Hernes.
Edző: Arne Högdahl

Az eredmény alakulása: 8. perc: 5–3. 12. p.: 6–6. 19. p.: 10–7. 26. p.: 14–10. 39. p.: 22–14. 48. p.: 27–17. 55. p.: 31–19.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1

MESTERMÉRLEG:
Szabó Edina:
Gratulálok mindkét csapatnak, hiszen két nagyon kemény meccset vívtunk egymással az elmúlt héten. Nagyon fűtötte az ÉRD-et a revansvágy, szerettünk volna hazai közönség előtt nyerni. A gólkülönbség nekünk is nagy meglepetés. A feszültséget végig lehetett érezni a lányokon, nagyon akartak nyerni. Amikor megszereztek egy nagyobb különbséget, onnantól felszabadultabban játszottak, azt hiszem ennek köszönhető, hogy nagyon sok góllal tudtak nyerni. Mindkét csapat játékosait megilleti a dicséret. Ez a C-csoport borzasztóan nehéz, fantasztikus csapatok vannak és ez egy óriási szerencse az érdi közönségnek és csapatnak, hogy ilyen nemes ellenfelekkel játszunk.

Arne Högdahl: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, és azt is, hogy az ÉRD egy kemény csapat. De múlt héten egy nagy győzelmet arattunk. Egy vagy két pontért jöttünk, de a második félidő katasztrofálisan sikerült nekünk. Tizenkilenc gólt kaptunk, ami mellett nem lehet meccset nyerni.

Címkék