Két kulcsmeccs között egy harmadik

Február elsején a K&H női kézilabda liga 11. fordulójában (de tizenkettedik meccsén) lép pályára az ÉRD női kézilabdacsapata a Dunaújvárosi KKA vendégeként 18 órakor. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Hasonló tartalmaink:

Ha azt hisszük, hogy azért mert már az új év második hónapját kezdjük meg és hamarosan vége a szezonnak, akkor nagyot tévedünk, pedig Szabó Edina együttese már túl van tizenegy bajnoki, nyolc EHF-Kupa és két Magyar-Kupa-meccsen a szezonban, mégsem dőlhetnek hátra Janurik Kingáék, hiszen az NB I még féltávnál sem jár (majd csak a február 24-i Alba Fehérvár KC–ÉRD meccsel zárul az élvonal első fele).

Talán csak azért mondhatjuk, hogy kicsit meg lehetne pihenni (pedig nem), mert a héten ezúttal nem kell a kontinens másik felére utazni, úgy, hogy még egy idegenbeli bajnoki is soros, hiszen a Byasen elleni diadal után és a Rosztov-Don előtti hazai rangadó előtt „csak”, „amúgy”, „mellesleg” az ÉRD Dunaújvárosban lép pályára.

Annyi biztos, hogy az utazás mind a játékosokat, mind a szurkolókat kíméli, de a meccsről ez már kevésbé mondható el, tudva, hogy az elmúlt években mekkora párharcokat hoztak ezek a találkozók.
Az ÉRD és a Kohász legutóbb az EHF-Kupa selejtezőjének harmadik körében találkozott egymással novemberben. Az oda-visszavágós párharcból Szabó Edina együttese kettős győzelemmel ejtette ki a címvédőt (Érden: 29–22, Dunaújvárosban: 31–25).

Ebből kiindulva pedig joggal éghet Kovács Annáékban a törlesztési vágy. Pláne, hogy amíg az ÉRD kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel úgy harmadik a tabellán, hogy a nála két meccsel többet játszó FTC előnye csak három pont, míg Zdravko Zovko lányai a hét győzelmük mellett már négyszer vesztesen hagyták el a parkettet: a Győrtől otthon, az FTC-től, a Váctól és a Debrecentől idegenben kaptak ki. S az sem épp a hazaiak malmára hajtja a vizet, hogy elmúlt négy bajnokijukból háromszor kikaptak.

A DKKA tizennégy ponttal hatodik a tabellán, viszont csak egy pont a hátránya a nála egy-egy meccsel többet játszó Váchoz és DVSC-hez képest.

A hazaiaknál azért akadtak változások az elmúlt időszakban, hiszen Dávid-Azari Fruzsina babát vár, ezért ő kihagyja a meccset és a szezon hátralévő részét, de sérülés miatt Camila Micijevicre sem számíthat a DKKA vezetőedzője, ellenben Bulath Anita ismét a keret tagja.

A DKKA–ÉRD mérkőzést 18 órától az M4 Sport közvetíti, s a Dobrovits-Tájok játékvezetői páros vezeti.

Címkék