Szenior Akadémia

Hamarosan Érden is elindulhat a Szenior Akadémia, hiszen az Idősügyi Tanács javaslatot tett a közgyűlés felé, hogy városunkban is indítsák el a Zsigmond Király Egyetem népszerű, nyugdíjasoknak szóló előadás-sorozatát.

Hasonló tartalmaink:

Hatalmas sikere volt múlt évben a városi rendelőintézetben az Idősügyi Tanács Idősek Akadémiája című programjának, ahol szakszerű-fontos tanácsokkal látták el hónapról hónapra az érintett korosztályt. Ezen sikeren felbuzdulva szeretnék folytatni idén is ezt a fajta programot úgy, hogy az idősebb korosztály ne csak az egészségügy, hanem más témák mentén is szakszerű, szakavatott előadóktól tanulhasson. Legutóbbi ülésén a tanács javaslatot tett a város közgyűlésének, hogy anyagilag is támogassa a programot. A döntés februárban várható.

A Zsigmond Király Egyetem a hazai idősoktatás egyik fellegvára. Ez nemcsak azt jelenti, hogy az egyetemisták több szakon is tanulhatnak az idősekről, hanem azt is, hogy az országban elsőként itt végeznek olyan hallgatók, akik hivatalosan is idősoktató-idősképző egyetemi diplomát kapnak. Az intézménynek pedig van egy nagyszerű kezdeményezése is, hiszen egy-egy városban lehetőséget teremtenek arra is, hogy egy ún. szenior akadémia keretében tájékoztassák, s később tanítsák az 50 feletti korosztályt.

A témáról Dr. Jászberényi József felnőttképzési-igazgatóval beszélgettünk az ÉRD FM 101,3 Köztünk Marad című magazinjában.

A Zsigmond Király Egyetem nem titkolt célja, hogy minél több érdeklődő idős ember kapjon kedvet a tanuláshoz, és jelentkezzen az Egyetem egyéb képzéseire is. Nyugat-Európában ma már százezrek tanulnak 50 év felett is, a Zsigmond tanárai remélik, hogy ezek a tendenciák itthon is érvényesülnek, hiszen tanulni sohasem késő…

Első körben a következő előadásokat tervezik:
1. Lévai István: Alapszintű számítógépkezelés és internethasználat
2. Sulyok Tamás: Okostelefonok az idősek szolgálatában
3. Dr. Jászberényi József: Idősödő világ – Számok és tények
4. Veresné Dr. Bálint Márta: Mit együnk és mit ne együnk időskorban?

Címkék