Világváros a világváros határában

T. Mészáros András volt az egyik vendég a budai várban immár hosszú évek óta működő Márai-szalon legutóbbi rendezvényén. A városunk polgármesterével folytatott kötetlen beszélgetés során – többek között – a munka, a család és a politika is szóba került. 

Hasonló tartalmaink:

A Márai Sándor Kulturális Közalapítvány Márai-szalon néven tizenkét éve szervez a mostanihoz hasonló találkozókat a Budavári Önkormányzat Dísztermébe. A programok ötlet- és házigazdája, Szigethy Gábor elmondta, mindig olyan vendégeket hív beszélgetőtársul, akikkel valamilyen szempontból, de szellemi kapcsolatban áll.

Szigethy Gábor elárulta, járt már náluk számtalan különleges mesterség képviselője, mint például papírnyomó, ikonfestő, fafaragó, de beszélgetett már a pannonhalmi perjellel is, miként Ránki Dezső, Kossuth-díjas zongoristával is találkozhatott a szalonba ellátogató közönség. Egyúttal hozzátette, a politikusok, művészek és borászok szintén állandó vendégnek számítanak, így mondhatni, talán csak idő kérdése volt, hogy régi ismerőse, T. Mészáros András, Érd polgármestere is meghívást kapjon.

Az est folyamán ugyan több érdekes családi történettel is megismerkedhetett a közönség, a legtöbb szó mégis a polgármester közéleti munkájáról esett. T. Mészáros András mesélt a politikai szerepvállalásának kezdeteiről, az alpolgármesterségről, a megyei közgyűlésben folytatott munkájáról, illetve arról is, hogy miért nem indult soha az országgyűlési választásokon.
Szigethy Gábor szerint, ha valaki Érd polgármesterét látja vendégül, akkor nem lehet nem beszélni a város speciális helyzetéről. Mint fogalmazott, erre kívánt utalni az esemény címével is, miszerint: “Világváros a világváros határában”.

Címkék