Érdi kötődésű rocklemez a Selectionnal

Különleges rocklemez jelent meg a közelmúltban az érdi önkormányzat támogatásával. A Selection zenekar, Útközben című első albumán, a diósdi, de több szállal Érdhez kötődő műsorvezető-szerkesztő, Dizseri András dalszövegeit zenésítette meg több hazai rocklegenda, köztük az érdi Gidófalvy Attila.

Hasonló tartalmaink:

„Van egy hely, ahol reggel a hegyen szól a zene, útközben”… A dalok címeiből kiindulva, röviden, így lehetne összefoglalni a lemez érzésvilágát, amelyen keverednek a műfajok és a hangulatok, a lírai hangvételű számoktól a keményebb rockzenéig.

A dalokat a legendás hírű diósdi Phoenix Stúdióban vették fel Tóth Ibolya, Erkel-díjas zenei rendező, valamint Bohus János és Jánossy Béla hangmérnökök közreműködésével.

Honnan jött a lemez ötlete? – kérdeztük Dizseri Andrástól, aki nemcsak a szövegeket írta, de a Selection zenekar énekeseként, elő is adta azokat. – Két évvel ezelőtt Gidófalvy Attila írt egy dalt a „Van egy hely” című versemre, amelyben a Selection több tagja is közreműködött. Akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy jó lenne majd egyszer egy teljes albumot is kiadni. Tavaly nyáron sikerült elkezdeni a munkát. A lemezen tizenhárom dal van, a saját szövegeim mellett Ady Endre, A föl-földobott kő című verse is megtalálható, amelynek a zenéjét például a Gidó írta.  Azért is különleges ez a lemezünk, mert minden zenész belevitte a saját stílusát és lelkivilágát, és így egy nagyon változatos hangulatú anyaggá állt össze. Az albumban, egy szám erejéig, a budafoki Csilingelő kórus is közreműködött. A gyerekek éneke egy csodálatos színt vitt a Havasi altató című dalba, amelynek a zenéjét Benkő László írta. A felvételen hatvanöt kisiskolás vett részt és szemmel láthatóan nem csak mi, hanem ők is élvezték a közös munkát.

Benkő László az albummal kapcsolatban elmondta, hogy fantasztikusan jó volt együtt dolgozni a gyerekekkel. „Szinte megfiatalodtunk a felvétel alatt. „ – Először volt bennük egy kis drukk, amit sikerült hamar feloldani, különösen a nagy mókamester, Gidó segítségével. Igen tehetséges, jó hangú srácokat és lányokat ismertünk meg a Csilingelőből. Azt hiszem a segítségükkel és a neves zenésztársakkal, egy valóban különleges hangzású és tartalmú zenei anyag jött össze, amit érdemes meghallgatni. – Óriási volt a közös munka! – áradozott Gidófalvy Attila is. – Csodálatosak voltak a gyerekek, és hasonlóan, csak jókat mondhatok a különféle zenekarból összejött zenészekről is, akikkel számomra, meglepő módon igen nagy összhangban dolgoztunk, pedig nem könnyű ennyi stílus képviselőjével egy lemezfelvétel. Reméljük, akár több turné is összejön majd ebből a lemezanyagból. Örülnék, ha Érden tudnánk először bemutatni, biztosan sikere lenne, nemcsak a rockrajongók között, akiket előbb várok február 11-én a Lord együttes negyvenöt éves nagy buliján, amire ezekben a napokban gőzerővel készülünk.

Az Útközben című lemezt támogatta az érdi önkormányzaton kívül még a budafoki önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap is.

 Temesi László (Érdi Újság)

Címkék