Második lett a floorballválogatott

Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont a Magyar Floorball Szakszövetség által szervezett háromnapos és háromcsapatos Hungarian Floorball Opennek, melyen a magyar férfiválogatott mellett a szlovák és a belga nemzeti együttes vett részt.

Hasonló tartalmaink:

Az első napon a magyarok Belgiummal találkoztak, ahol a mieink jó kezdés után (első harmad: 3–0) a folytatásban ugyan mindkét játékrészt elvesztették (3–4, 2–3), de ennek ellenére 8–7-re nyertek.

„Jó meccset játszottunk. Mi mentünk el, de a belgák szívósak voltak, jó erőben voltak, a mi fiataljaink egy kicsit elfáradtak, emiatt fel tudtak jönni, de végig vezettünk és egy biztos győzelmet arattunk.” – fogalmazott Nádor Krisztián, a magyar felnőtt férfi floorball-válogatott szövetségi kapitánya.

A szombati Belgium–Szlovákia mérkőzésen utóbbi kiélezett csatában nyert 7–6-ra, ezzel eldőlt, hogy a minitorna utolsó meccse egyben a döntő is lesz, hiszen a belgák harmadikként zárnak. Az északi szomszéd kezdett jobban, olyannyira, hogy a negyedik percben kétszer is bevette a magyar kaput, majd a hetedikben már 4–0 volt oda, a harmad végére pedig ötgólos előnybe kerültek a vendégek.

A középső felvonás már jobban alakult a mieinknek támadásban és helyzetkihasználásban, mint az első, de ennek ellenére a különbség tovább nőtt (1–7).

A végjáték viszont pazarul indult, miután három perc alatt háromszor is eredményes volt a magyar csapat, ám a szlovákok időkérése megtörte a hazaiakat, s több gól már nem született, így a szomszédok a 7–4-es győzelemmel nyerték meg a tornát, míg a magyarok második helyen végeztek.

„Az első pillanatokban vezethettünk volna mi is és ez sorsdöntő volt. Kihagytuk a helyzeteinket, ők viszont belőtték. Egyéni hibák voltak a kapott góljaink. Nem pörögtek fel úgy a játékosok, ahogy azt egy ilyen szintű mérkőzéshez kellett volna. – mondta Nádor Krisztián – Az első harmad szünetében azt kértem a játékosoktól, hogy pörögjenek fel, vegyék fel a ritmus, a harcot. Utána már szorosabbá vált a meccs. Az utolsó harmadot pedig három góllal nyertük, de nem sikerül felzárkóznunk a végén.”

Eredmények, Hungarian Floorball Open:
Magyarország–Belgium 8–7
Belgium–Szlovákia 6–7
Magyarország–Szlovákia 4–7

A torna végeredménye: 1. Szlovákia, 2. Magyarország, 3. Belgium

Címkék