Tombol az influenzajárvány

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében az áll, hogy egy hét alatt összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az országban. Érden is egyre több a megbetegedés.

Hasonló tartalmaink:

Az országos influenzajárvány Érdet sem került el, a megbetegedések száma az utóbbi hetekben egyre nőtt. Az ifluenza minden korcsoportot érint, de főként a gyermekekre nézve veszélyes. Dr. Veres Judit gyermekorvos lemondta, hogy megszaporodott a kórházba küldött betegek száma is.

Fő különbség a megfázás és az influenza között, hogy míg az influenza gyorsan támad, a náthás beteg állapota lassan rosszabbodik. A magas láz, orrfolyás és elesettség érzése a leggyakoribb tünetek, aki ezeket érzi magán vagy tapasztalja gyermekén, az minél hamarabb forduljon orvoshoz – javasolja dr. Veres Judit.

Rengetegen hiányoznak az iskolákból, óvodákból. A Kincses Óvoda Ófalusi Tagóvodájának vezetője, Pócsiné Sivák Erzsébet elmondta, hogy január közepe óta folyamatosan sok a megbetegedés, szerinte a fő gond az, hogy a gyermekek nem pihenik ki a betegséget és a gyógyulást követően visszaesnek.

Biztos recept nincs arra, hogyan kerülhető el az influenza, de néhány óvintézkedést mindenképp érdemes betartani. Fontos a gyakori kézmosás, az egészséges étrend, a savanyú káposzta és a gyümölcsök rendszeres fogyasztása, de elkerülhetetlen a pihentető alvás és a friss levegőn tett mindennapos séta is – tanácsolja a gyermekorvos.

Az influenza vírus okozza a megbetegedést, így a kezelés csupán a betegség tüneteit csökkenti vagy szünteti meg. Szükséges a láz- és fájdalomcsillapítás, de antibiotikum szedése csak szövődmény kialakulása esetén hatásos.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium influenzaellenes népegészségügyi kampányt indít. Jelentette be Boros Anita, a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár. Majd hozzátette, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt az „Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” elnevezésű kampány során.

kormany.hu

Címkék