Négy érdi és egy budaörsi a válogatottban

Február 20-21-én újabb rövid összetartást rendez a magyar női kézilabda-válogatottnak Kim Rasmussen, a mieink dán szövetségi kapitánya, aki a januári kétnapos „tábor” után ezúttal behívta a keretbe az akkor az EHF-kupa küzdelmek miatt kimaradó Janurik Kingát, Kisfaludy Anettet és Klivinyi Kingát, de a tavaly Eb-selejtezőre készülő válogatott bő keretébe behívott, s az ÉRD-hez decemberben érkező Kiss Nikolett is részt vesz a februári összetartáson.

Hasonló tartalmaink:

A januári kétnapos közös edzésen az érdiektől csak Szabó Laura volt jelen, hiszen a szövetségi kapitány és az ÉRD női kézilabdacsapatának megegyezése értelmében a sztenderd válogatottak – Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga – kimaradtak az EHF-kupa-szereplés miatt. Ezúttal Szabó Laurát nem hívta meg a dán szakember, de a Győrtől decemberben másfél évre kölcsönbe érkező Kiss Nikolettet igen.

A Budaörs kézilabdacsapata is ad játékost a válogatottba, méghozzá a korábbi érdi irányítóra, Pálos-Bognár Barbarára számít a kapitány.

„Nem egyszerű összehívni ilyenkor a játékosokat, de a klubokkal jó kapcsolatot ápolunk. Fontos apró lépéseket tudunk megtenni ilyenkor, és bár az egyesületeknek nyilván az az érdekük, hogy minél többet gyakoroljanak velük a játékosok, a nemzeti válogatott úgy tud előre lépni, márpedig ez a célunk és a feladatunk, ha folyamatosan együtt készülünk. – nyilatkozta Kim Rasmussen a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos oldalának – 2016 júliusa óta eddig húsz napot tudtunk együtt dolgozni, és itt olyan napról beszélek, amikor nem mérkőzést játszunk, hanem edzünk. Ha egy klubcsapat felkészülését nézzük, a nyáron több mint másfél hónap telik el az első tétmérkőzésig, és még akkorra sem kerülnek csúcsformába az együttesek. Nekünk tehát, amikor csak tudunk, együtt kell lennünk, ebben kérjük a klubok támogatását. Ha jobbak szeretnénk lenni, akkor csak a közös munka visz előre.” – jegyezte meg a dán szakember, aki elmondta, hogy a keret nem állandó, s időről-időre új játékosokat is be fog hívni, hogy egy bő keret dolgozzon, amely ezáltal megismeri Rasmussen elképzeléseit.

„Ha nagyobb a merítés, akkor könnyebben illeszkedhetnek be a keretbe azok, akikkel már dolgoztunk közösen. Olyan kézilabdázókra van szükségünk, akik éhesek, harapnak, fejlődni akarnak. Ezzel persze azt is elérhetjük, hogy egyre nehezebb lesz kiválasztanom a mérkőzéseken pályára lépő 16 játékost, de ennek csak örülök.”

„A szövetséggel, a klubokkal és az edzőkkel együtt mindent meg kell tennünk, hogy azok a játékosok, akik a 2020-as és a 2024-es olimpiára lehetnek optimális versenyzői korban, minél több lehetőséghez jussanak, hiszen így a válogatott számára is nagyobb lesz a merítési lehetőség.”

A női kézilabda-válogatott kerete a február 20-21-i összetartáson (Budapest, Elektromos-csarnok):
Kapusok:
Bíró Blanka* (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK KINGA (ÉRD), Oguntoye Viktória (Dunaújvárosi KKA) Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya* (FTC), Klujber Katrin (DKKA), Lukács Viktória* (FTC)
Átlövők, irányítók: Hornyák Dóra* (FTC), KISS NIKOLETT (ÉRD), KLIVINYI KINGA (ÉRD), Kovács Anna (DKKA), PÁLOS-BOGNÁR BARBARA (Budaörs), Szalai Babett (DKKA), Szekeres Klára* (FTC), Termány Rita (MTK Budapest), Tomori Zsuzsanna* (Győri Audi ETO KC), Triscsuk Krisztina (Siófok KC), Zácsik Szandra* (FTC)
Beállók: KISFALUDY ANETT (ÉRD), Mészáros Rea* (FTC), Sirián Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (SKC), Kelemen Éva (DVSC), Schatzl Nadine* (FTC)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea

A *-gal jelölt játékosok a február 20-i edzéseken vesznek részt.

Címkék