Tizenheten jutottak országos döntőbe!

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának szervezésében rendezték meg az észak-magyarországi területi diákolimpia döntőit, ahonnan az érdiek tizenhét sportolója jutott a március 24. és 26. között Kiskunfélegyházán rendezett országos döntőjébe – számolt be róla az érdi-vse.hu

Hasonló tartalmaink:

Az Észak-magyarországi területi tollaslabda döntőt az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya szervezésében tartották meg 2017. február 12-én. A területi versenyen az a játékos vehetett részt, aki a Pest, Nógrád, illetve Heves megyei versenyen dobogós helyezést ért el II.-VI. korcsoportban, műanyag labdás kategóriában. Ezek alapján egy több mint 70 fős mezőny jött össze a megyék legjobb versenyzőiből.

A megyénkénti bevonulás és a himnusz meghallgatása után az iskola igazgatója, Rozgonyi János köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy az iskolában – és ezzel együtt Érden is – egyre népszerűbb és eredményesebb a tollaslabda, mint sportág. Jól mutatja ezt az a tény is, hogy február 13-án a városi díjátadó gálán épp a tavalyi országos bajnoki címét megvédő tollaslabda csapat kapta az „Érd Kiváló Sportcsapata” elismerő címet.

A tanulóknak két nyert szettes, tizenegy pontig tartó játékot kellett játszaniuk, hosszabbítás nélkül.

Rendkívül izgalmas, szoros, az országos elődöntőhöz méltó mérkőzéseket láthattunk. Néha csak egyetlen ponton múlt egy-egy játszma vagy akár mérkőzés sorsa is. A verseny mindvégig nagyon sportszerűen zajlott. A tollaslabda szövetség delegáltjaként három hivatásos játékvezető is vezetett meccseket, ahol igényelték a felek.

A B-kategóriás versenyen résztvevők közül az első három helyezett jutott döntőbe (azaz négy versenyző, hiszen megosztott harmadik hely volt).

A kettes korcsoportban az érdi Horváth Levente végzett az élen, megelőzve a dánszentmiklósi Sedró Kornélt, valamint két csapattársát, Egri Bencét és Kis-Kasza Fábiánt. A lányoknál a verőcei Szajki Sára lett az első, a váci Bartha Sára a második, az érdi Harmos Borbála és a gödi Lepkó Dorottya a harmadik.

A harmadik korcsoportos fiúknál is érdi győzelem született, miután Harmos Márton a gödi Granát Kornélt, illetve két csapattársát, Nika Rolandot és Nikolics Dominikot előzte meg.

Itt a lányoknál a verőcei Géza Fejedelem Általános Iskola diákja, Szajki Anna három érdit taszított le az első helyről, miután Nagy Eszter, Becker Vanda és Villás Vivien is dobogón végzett.

A negyedikben pedig Horváth Bence (Érd) lett az aranyérmes, Lukács Gergő (Vác), Virsinger Balázs (Szendehely), és a másik érdi, Nagy Richárdot megelőzve. Ebben a korosztályban az érdi lányok taroltak, Györgylőrincz Krisztina arany, Perényi Zsófia ezüst, a nógrádsápi Kokovai Luca és a harmadik érdi, Szabó Fanni bronzérmes lett.

Az ötös korcsoport volt, ahol nem volt érdi dobogós a fiúknál, itt az örkényi Markovics Levente, a romhányi Szalatnyai Balázs, a nógrádsápi Lakatos Adrián, illetve az egri Szabó Tamás alkotta a dobogót. A lányoknál a százhalombattai, Füredi Anita második lett – aki szintén az Érdi VSE játékosa –, a fóti Nagy Maja mögött és az egri Szaniszló Zsófia előtt.

A legidősebbeknél, a hatos korosztályban a gyöngyösi Dudás Bálint lett az első, a nagykőrösi Fajka Marcell a második, a ceglédi Hudák Ferenc és a százhalombattai, de egyébként Érdi VSE-s, Schvirján Olivér lett a harmadik. A lányoknál Virsinger Dominika (Vác) győzött, a ceglédi Jeruska Zsuzsanna és két egri, Palánki Rebeka és Poczok Gabriella előtt.

Minden gyermek emléklapot, a dobogósok érmet és ajándéktárgyat kaptak, illetve részvételi jogot a március 24-26. között Kiskunfélegyházán megrendezésre kerülő országos versenyen.

A versenybíróság munkáját Büki Sarolta szakreferens, Schóber János testnevelő tanár, Demeter Judit speciális olimpikon, sportoktató, illetve számtalan Érdi VSE játékos és önkéntes szülő is segítette.

Korábban a Pest megyei döntőt is itt rendezték, ahonnan az A-kategóriában az első három-három helyezett – azaz összesen tizennégy Érdi VSE-versenyző – egyenes ágon jutott az országos fináléba.

Korosztályok:
I. korcsoport:
 2008-ban vagy később születettek
II. korcsoport: 2006-2007-ben születettek
III. korcsoport: 2004-2005-ben születettek
IV. korcsoport: 2002-2003-ban születettek
V. korcsoport: 2000-2001-ben születettek
VI. korcsoport: 1997-1998-1999-ben születettek

Címkék