Kezdődik a Világkupa!

2017-ben a február 17. és 19. között Egerben rendezett állomással kezdődik a kerekesszékes vívók világkupaversenye, ahol két érdi is indul, hiszen az Év Fogyatékos Női Sportolójának választott Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi is ott lesz a viadal első állomásán.

Hasonló tartalmaink:

A világkupa-sorozat összesen öt állomásból áll, az egri verseny után márciusban az olaszországi Pisa, májusban a holland Stadskanaal, júliusban a lengyel főváros, Varsó, míg szeptemberben az Egyesült Államokbeli Atlanta lesz a házigazda – igaz, Lengyelországban a nőknek nem rendeznek versenyt.

Az öt állomás közül mindenhol más-más számban indulhatnak: Egerben és Pisában a tőr, Stadskanaalban és Atlantában a párbajtőr versenyeit rendezik.

A nőknek azért nem lesz Varsóban versenyük, mert a Nemzetközi Kerekesszékes és Amputált Sportok Szövetsége, az IWAS lebonyolítása szerint a kard számot csak a férfiaknak tartják.

Az Egri állomás szinte már hagyományosan helyszíne a világkupának, hiszen negyedik alkalommal lesz házigazda a hevesi megyeszékhely, de az olasz Lonatóban, a kanadai Montreálban és Lavalban, Párizsban, az Egyesült Arab Emírségekbeli Sharjahban is tartanak versenyeket.

Címkék