Ingyenes vetítés

2017. február 28-án 18 órától a Szepes Gyula Művelődési Központban vetítésre kerül a Kassai Lajosról szóló magyar dokumentumfilm, A lovasíjász.

Hasonló tartalmaink:

A LOVASÍJÁSZ
színes, magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2016.
Szereplők. Kassai Lajos, Obrusánszky Borbála, Kassai iskola növendékei
Rendező: Kaszás Géza

A film Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett – csak az elődeinkre jellemző ősi harci képességgel – a lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik. A Völgy, ahol él állataival, mostanra a világ lovasíjászatának központja, kultikus hellyé vált és, ami szintén rendkívül fontos, hogy egy egyszemélyes és önfenntartó ökogazdaság.

Kassai munkásságának egyik fontos elve, hogy őseink kultúrájának vannak olyan sarokkövei melyektől nem hajlandó megválni, mint a Tartsd a jószágot természete szerint vagy a Keveset egyél, keveset beszélj. A Völgyben az élet egy tökéletes és természetes rendszer, melyben harmónia uralkodik de, hogy ez így legyen, kemény szabályokat kell betartani. Embernek, állatnak egyaránt tisztelni kell a másikat és alkalmazkodni kell hozzá. A Völgy, egy olyan tizenöt hektárnyi terület, ahol bárki számára átélhető az elfeledett világ.

A belépés ingyenes!

Címkék