Helytörténeti verseny iskolásoknak

A Magyar Földrajzi Múzeum 2017-ben ismét elindítja az Érdekel Érd? elnevezésű versenyét, melyre 6-8. osztályos, 3 fős csapatok jelentkezését várják.

Hasonló tartalmaink:

Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese elmondta, hogy egyre népszerűbb a verseny, amit abból látnak, hogy évről-évre több csapat jelentkezik. A döntőt Érd-Ófaluban rendezik meg, külső helyszínen, ami szintén azt a célt szolgálja, hogy a diákok jobban megismerjék a várost.

Jelentkezni az első forduló kitöltésével és megküldésével lehetséges. A feladatlapokat a macsai@foldrajzimuzeum.hu email címre, vagy postai úton a múzeum címére várják.
Verseny menete:
I. forduló – 2017. március 20. (hétfő) 1. feladatlap megírása és megküldése a megadott szakirodalom alapján. Téma: Érd természeti értékei. Feladatlap letölthető 2017. február 13-tól innen.
II. forduló – 2017. április 21. (péntek) 2. feladatlap kitöltése és megküldése a megadott szakirodalom alapján. Téma: Érd története az őskortól a XX. századig. Feladatlap letölthető 2017. március 13-tól innen.
Döntő: 2017. május 12. (péntek) 13:00 Érd-Ófalu – Egykori kastélyfal – ahol az 5 legjobb csapat mérheti össze a tudását. Esőnap: 2017. május 19. (péntek)
Nyeremények a döntőbe jutó csapatoknak: Könyvjutalom és 4M Kidzlab ajándékcsomag.
A feladatlapok megírásához a honlapon megadott szakirodalom ajánlott, de nyugodtan tájékozódhatnak a diákok az interneten és egyéb szakirodalomban is.
A legtöbb csapattal versenyző iskola könyvtára könyvcsomagban részesül.

Fotó: foldrajzimuzeum.hu

Címkék