Tanul, tanít és koncertezik – Győri Noémi fuvolaművész

Folyamatosan járja a világot, koncertezik, tanul és tanít vagy épp lemezt készít, így egészen különlegesnek mondható, hogy egy érdi látogatásra is futotta az idejéből. A Városi Könyvtár Zenei Klubjának ezúttal Győri Noémi, fuvolaművész volt a vendége.

Hasonló tartalmaink:

Az 1983-ban született Győri Noémi tíz éve diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Mint mondja, addig sem unatkozott, de azóta szinte minden perce be van osztva. A szóló vagy zenekari koncertek mellett folyamatosan képezi magát, most épp Londonban a világhírű Királyi Zeneakadémia tanul, de Manchesterbe például már tanítani jár. Mindeközben pedig a lemezkészítést sem hanyagolja, legutóbbi albuma épp a közelmúltban jelent meg.

Elmondása szerint, a zene iránti tehetsége már az óvodában megmutatkozott, vagyis a mából visszatekintve egyenes út vezetett a fuvolaművész pályára. A művész elmondta, tele van ötletekkel és reméli ezeket idővel mind meg is tudja majd valósítani. Ugyanakkor az egyik legfőbb cél, hogy hangszerének, a fuvolának a határait is kitágítsa. Példaként a nemrég megjelent Glowing Sonorities című lemezt említette, amelyen több klasszikus műnek az átiratát is meg lehet hallgatni.

Címkék