Két ezüsttel és egy bronzzal kezdett

Krajnyák Zsuzsanna két ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett a kerekesszékes vívók világkupájának első állomásán, Egerben.

Hasonló tartalmaink:

Az Újpesti TE érdi sportolója az első napon, a párbajtőr egyéniben előbb egy orosz, majd egy lengyel ellenfelet búcsúztatott, azonban az elődöntőben vereséget szenvedett honfitársától, a végső győztes Veres Amarillától, így bronzéremmel zárta ezt a fegyvernemet.

Tőr egyéniben Fóris Erikát, majd az orosz Júlia Jefimovát és az olasz Andrea Mogost is kiejtette, a döntőben azonba itt is egy másik magyartól, Hajmási Évától kapott ki, s ezüstérmet szerzett.

A világkupa egri állomásán pedig a női tőr csapattal ért el egy második helyezést, miután a franciák legyőzése után a döntőben az olaszok szoros csatában múlták felül a magyarokat. Dani Gyöngyi egyéniben nem indult, a csapatnak viszont tagja volt, így ő is szerzett egy ezüstérmet.

A világkupa-sorozat összesen öt állomásból áll, az egri verseny után márciusban az olaszországi Pisa, májusban a holland Stadskanaal, júliusban a lengyel főváros, Varsó, míg szeptemberben az Egyesült Államokbeli Atlanta lesz a házigazda – a nőknél Egerben és Pisában tőr, Stadskanaalban és Atlantában párbajtőr csapatversenyt rendeznek, míg Lengyelországban csak egyéni viadalok lesznek.

Fotó: MTI/Komka Péter

Címkék