Mozit, színházat, könyvhetet akar az ellenzék

Sajtótájékoztatót tartott a baloldali frakció a Polgárok Házában a 2017. évi költségvetési rendelet-tervezet elfogadását követően. A baloldal nem támogatta a büdzsét, mindhárman nemmel szavaztak.

Hasonló tartalmaink:

Dr. Havasi Márta (DK) elmondta, hogy a városvezetés és a baloldali ellenzéki pártok értékválasztása eltér a városvezetés által képviselt értékektől.  A képviselőasszony szerint a mozgásterük kicsi, s hiába javasolják a kétfordulós tárgyalást, süket fülekre találnak. Havasi Márta szerint, ha Érd a polgári létforma feltételeit kívánja biztosítani, akkor az együtt jár a kulturált közlekedés feltételeinek biztosításával és a kulturális igények kialakításával.  – Legyen a városnak XXI. századi könyvtára, legyen kő- és szabadtéri színháza, a gyerekek járhassanak moziba, legyen az érdi művészeknek méltó kiállítóterme és legyen hangversenyterem – sorolta.

Csornainé Romhányi Judit (EGYÜTT) szerint, ha nem lenne a Modern Városok Program, akkor nem volnának fejlesztések Érden. Kiemelte, fontosnak tartanák, hogy a fejlesztések ne zárt ajtók mögött dőljenek el, hanem az érdekeltek minél szélesebb körű bevonásával. Hozzátette: mindig igent mondtak a fejlesztésekre, és mindarra, ami az érdiek életkörülményeit javítja, de szerinte ez a költségvetés nem az érdiekről szól.

Szűcs Gábor (MSZP) azt mondta, azért szavaztak nemmel, mert véleményük szerint a városvezetést nem az vezérli, hogy bevonja a lakosságot, vagy az ellenzéki képviselőket a költségvetés tervezésbe, hogy együtt dönthessenek az érdiek az őket érintő kérdésekről. Ezenkívül ugyancsak hiányolta, hogy a Modern Városok Programban megvalósuló fejlesztések mellett nincsenek sajáterős beruházások. Azt is mondta, hogy az Érdi Napokon és a Szőlővirág Ünnepen kívül még több közösségi kulturális programot kellene a költségvetésben betervezni. Itt példaként említette az ünnepi könyvhetet és a majálist.

 

Címkék