Fontos meccset nyert a Budaörs

A Merkantil Bank Liga NB II-ben és az NB III Nyugati csoportjában is elkezdődtek a tavaszi küzdelmek. A hétvégén a térség három csapata volt érdekelt, a másodosztályú Budaörs Tatabányán győzte le 1–0-ra a Swietelsky Soproni VSE-t. Az NB III Nyugati csoportjában viszont az Érdi VSE hazai pályán kapott ki kettős emberhátrányban 4–1-re az FC Ajkától, míg a Diósd alsóházi rangadón szaladt bele nagy vereségbe, miután a VLS Veszprém vendégeként kapott ki 4–0-ra.

Hasonló tartalmaink:

A Budaörs ezúttal nem Csákváron, hanem Tatabányán fogadta a Swietelsky Soproni VSE-t, amely ellen már a 18. percben Menyhárt Attila kiállítása után emberhátrányba került Bognár György együttese, de ennek ellenére egy, Horváth Gábor által felívelt labdát Sajbán Máté a jobb alsóba lőtt, ezzel szerezte meg a vezetést a „hazai” csapat, amely a mérkőzés végéig megtartotta az eredményt, s győzelmével egy helyet előrelépett a tabellán, így a tizenhatodik, de a nyolcadik helyen álló Szeged 2011 is csak nyolc pontra van a csapattól.

Merkantil Bank Liga NB II, 21. forduló
Tatabánya: 
Budaörs–Swietelsky Soproni VSE 1–0 (1–0)
Gólszerző: Sajbán Máté (28.)
Kiállítva: Menyhárt (18.)

Az NB III Nyugati csoportjában is elkezdődött a tavaszi szezon. Az Érdi VSE kettős emberhátrányban szenvedett 4–1-es vereséget hazai pályán az FC Ajkától. Az ETO FC Győr 2–0-ra nyert Andráshidán, ezzel átvette a vezetést az érdiektől az NB III Nyugati csoportjának élén, s az ötödik forduló után ezúttal nem az Érdi VSE nevével kezdődik a tabella. Kertész Ferencék február 26-án, vasárnap 11 órától a Gyirmót FC Győr második csapatának otthonában lépnek pályára.

A Diósd alsóházi rangadóval kezdett a VLS Veszprém otthonában. A forduló előtt még Nahóczky Attila együttese volt a tizennegyedik, a veszprémiek a tizenötödikek, ám a hazaiak már a szünetben eldöntötték a három pont sorsát, miután 3–0-ra vezettek, végül 4–0-ra nyertek.

Érdekesség, hogy a fordulóban nem játszották le a Tatabánya FC–Gyirmót FC Győr II mérkőzést, amelyet eredetileg a Budaörs–Sopron meccs után rendeztek volna a Grosics Gyula Stadionban. A Tatabánya a megszűnés szélén áll, s a múlt csütörtöki edzésen csak Kamil Kopunek, illetve Rigó Gábor volt jelen, valamint a csapatnak új vezetőedzője van az olasz Giovanni Scanu személyében, ennek ellenére a gárda nem tudta lejátszani a mérkőzést – a jegyzőkönyvbe egyedül a kapust, Rigó Gábort és a vezetőedzőt írták be. A gyirmótiak elutaztak a meccsre, így gyaníthatóan az MLSZ-től megkapják a három pontot 3–0-s végeredménnyel – amennyiben a TFC-t nem zárják ki a bajnokságból.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata azt írja: A mérkőzést a létszámhiányos csapat miatt kell elmaradtnak tekinteni. A mérkőzés eredményét a Versenybizottság állapítja meg a versenyügyi eljárás lefolytatása után.

A Tatabánya FC helyzete azért is érdekes, mert ha egy csapat három (hazai, illetve idegenbeli) mérkőzésre nem tud kiállni, akkor az MLSZ kizárással sújtja, ebben az esetben pedig a bajnokságban addig elért eredményeit törlik. Az Érdi VSE korábban hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Tatabányától, azaz, ha kizárják a TFC-t, úgy a többi csapat Tatabánya ellen elért eredménye semmis, így az élről ezúttal leszoruló Érdi VSE három pontos előnyt szerezhet, hiszen az ETO FC Győr 1–0-ra nyert a Tatabánya ellen, s ezt törölnék.

NB III, Nyugati csoport, 19. forduló
Érdi VSE–FC Ajka 1–4 (0–1)
Gólszerzők: Koós (88. – tizenegyesből), ill. Skriba (45.), Major (65.), Lőrinczy (73), Köles (84.)
Kiállítva: Csiszár (50.), Pintér N. (60.)

VLS Veszprém–Diósd 4–0 (3–0)
Gólszerzők: Kocsis G. (18.), Büki (38.), Bene (42.), Bognár Bence (66.)

Fotó: Budaörsi Sport Club Labdarúgó Szakosztály Facebook oldala

Címkék