Gyógynövényekkel az egészségért

Sokszor fordulunk orvoshoz olyankor is, amikor esetleg egy gyógynövényekből készült tea, tinktúra vagy akár kenőcs is megoldást jelenthet a bajainkra. Az ilyen helyzetek felismeréséről illetve a lehetséges természetgyógyászati megoldásokról tudhattak meg többet azok, akik a közelmúltban ellátogattak a Városi Könyvtárba.

Hasonló tartalmaink:

A Városi Könyvtárban még tavaly ősszel indult útjára az az előadássorozat, ami a természetgyógyászat szélesebb körű megismertetését tűzte ki céljául. Amíg az első alkalmon az erdőn, mezőn vagy akár a saját kertünkben is megtalálható mérgező növényeket ismerhették meg az érdeklődők, addig a múlt heti találkozón már a jótékony hatású virágok, gyökerek és füvek kerültek szóba.

A természetgyógyászat persze nem csak a hétköznapokban ritkán vagy egyáltalán nem fogyasztott növényeknek a felhasználását jelenti, hanem szervezetünk természetes, öngyógyító képességének a kiaknázását is. S noha ez a fajta gyógyítás egyidős az emberiséggel, nem szabad lemondanunk a nyugati orvoslás nyújtotta tudásról sem, fogalmazott a szakember.

Papp Orsolya biokertész és fitoterapeuta úgy látja, a környezetszennyezés illetve a természetes élőhelyek visszaszorulása a gyógynövényeket sem kíméli, ezért érdemes arra is odafigyelni, hogy honnan szerezzük be az adott terméket. Ugyanakkor az biztató, hogy az emberek ennek ellenére is egyre inkább a természetes készítmények irányába fordulnak.

Papp Orsolya természetgyógyász sorozatának következő előadása március végén lesz a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban.

Címkék