Futópálya is lesz a Papi földek Szabadidő park körül

Számtalan eddigi hiányosságot fog pótolni a Papi földeken 2018 végéig megvalósuló záportározó és szabadidőpark, hiszen többek között játszóterek, street workout park, kutyafuttató, csónakázótó és még futópálya is épül a Modern Városok Programban megvalósuló beruházás részeként. A fejlesztésnek köszönhetően Érden lesz egy olyan hely, ahol minden korosztály megtalálhatja számításait.

Hasonló tartalmaink:

Múlt héten lakossági fórumon mutatták be a terveket. A szakmai és technikai bemutatón túl menően Kétszeri Ádám tájépítő mérnök is bemutatta a szabadidő park terveit. A szakember bemutatóját nagy taps követte, ami nem csoda, hiszen olyan hiánypótló dolgok épülnek, amelyek valamennyi korosztályt kiszolgálnak majd.

Az elképzelések szerint a Néra és a Sárd utcák találkozásánál egy 1400 m2-es fogadótér kerülne kialakításra, mely alkalmas volna rendezvények, vásárok, szabadtéri családi napok megrendezésére. Ebből nyílna egy sétány, melyre éttermet és hidat képzeltek a tervezők, ami a sétányt összekötné a túlparttal, s innen indulna a közvetlen vízparti sétány is. Az épület két részből állna, a kisebbikbe kapnának helyet a kiszolgáló helyiségek és a bár. Az épület körül árnyékolt teraszok lennének.

Egy nagyobb parkolót építenek a Tétényi út felől, így a fő megközelítés abból az irányból lesz lehetséges. Számtalan sportolásra és szabadidőre alkalmas sportpályát is létrehoznának, valamint az egész tavat egy gumiburkolatú futópálya is körbevenné.

Két játszóteret is építenének, egy „vizeset” és egy integráltat, amit a sérült gyerekek is tudnának használni. Gondoltak a kutyásokra is, ezért egy futtatóval egybekötött agility pályát is terveztek a Papi földekre.

A tájépítész mérnök elmondta, hogy a megújuló energia szemléletének jegyében solar lámpákat terveznek, amely a napenergiát használja majd világításra, de napelemes térburkolat kihelyezését is elhatározták. Ezenfelül pedig olyan bicikliket telepítenének, amelyen egy óra tekerés megtermelné az aznap esti világítást is. Ezek a technológiák nagyon népszerűek, vélhetően Érden is az lesz majd – mondta a tájépítész.

A büfé épületében a vendéglátáson kívül kiegészítő funkcióként nyári szezonban csónakbérlésre, míg a téli szezonban korcsolyabérlésre volna lehetőség. A wakeboard-ház épületétől induló „sportkör” a csónakkölcsönző stégében érne véget, illetve innen indulna a túl partra a híd is.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a közcélú létesítmények üzemeltetését az önkormányzat vagy önkormányzati tulajdonú cégei végzik majd. Az ezen túl létesülő beruházásokat (pl. wakeboard pálya) magánbefektetőknek kell majd finanszírozni, azaz ők fogják majd megépíteni saját pénzügyi forrásból.

 

Címkék