Ligeterdő lesz a Papi földeken

A Papi földek korábban mocsaras, ártéri terület volt, melyen most egy rekreációs központ létesül. Az érdi városliget projekt részeként több mint 600 féle növényt telepítenek a területre. A szakemberek egy olyan ligeterdőt igyekeznek itt rekonstruálni, amely a korábbi állapotokat tükrözné.

Hasonló tartalmaink:

- Az érdi városliget projekt, az érdiek által már jól ismert beruházási program első részeként a vízgazdálkodási céllal létesített árvízcsúcsot csökkentő tó, a záportározó kialakítása történt meg. A terv az, hogy a tó körül egy városligetet alakítsunk ki, nagyon sok zöldfelülettel. Egy ekkora kiterjedésű parkhoz hozzátartozik az, hogy több ezer fát ültetünk itt el, ezeknek a fáknak a telepítése kezdődött el. Egy komplex, szakértő csapat által megtervezett fatelepítési programról van szó – emelte ki Simó Károly alpolgármester.

A rekreációs központban lehetőség nyílik különféle szabadidős- és sporttevékenységekre, de a kutyabarátok régi vágya, egy kutyafuttató is létesül a Papi földeken.

- Most 1000 fát telepítünk: uralkodó a kocsányos tölgy, de lesz benne kőris, pannon kőris is, valamint azok a cserjefajták is, amik az ilyen típusú erdőkben jelen vannak. Az egész telepítésben 600 féle növényfaj kerül majd ide, a Papi földekre. Egyes részek kicsit arborétumszerűek lesznek – mondta el a telepítésért felelős Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány kutatásvezetője, Dr. Debreczy Zsolt.

papi_foldek_faultetes_181024_1

A területen különleges díszkerteket, homokos napozószigetet, indián szigetet is telepítenek, ahová egzotikus növények, mocsári ciprusok kerülnek. Emellett lesz egy platánliget is, ahová a legszebb örökzöldeket ültetik ki.

A projekt következő ütemét jövő tavasszal, a faültetés lezárultával szeretnék folytatni, hiszen a kialakított tóban csónakázásra is lehetőség lesz, így jövőre a csónakindító létesítmény felépítése is elindulhat.

Címkék