Milák Kristóf a Honvédban folytatja

A Budapesti Honvéd SE színeiben folytatja pályafutását Milák Kristóf, az Érdi Úszó Sport Kft. eddigi sportolója, s vele tart edzője, Selmeci Attila is.

Hasonló tartalmaink:

Hivatalos sajtótájékoztatón, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gergely István, a Budapesti Honvéd SE elnöke, illetve Simicskó István a BHSE társadalmi elnöke jelenlétében jelentette be Milák Kristóf és Selmeci Attila, hogy a BHSE-nél folytatják karrierjüket.

Milák Kristóf úszókarrierjét közel egy évtizede kezdte el érdi színekben. A köztudatba, illetve a hazai elitbe a 2016-os hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnokságon robbant be, ahol aranyérmes lett, majd egy évvel később a netanyai ifi-Eb-n három junior világcsúcsot is úszott. Ezt követően pedig a budapesti felnőtt vizes-világbajnokságon óriási bravúrt aratva ezüstérmet szerzett 100 méter pillangón, ezt követően pedig a nyár zárásaként az indianapolisi ifi-vb-n még négy arany- és egy bronzérmet szerzett.

Milák Kristóf négy nagymedencés országos bajnoki címet, illetve három ezüst- és két bronzérmet, nyolc korosztályos Eb-címet és három ezüstöt, négy ifjúsági világbajnoki aranyérmet, három ifjúsági olimpiai elsőséget, egy felnőtt Eb-győzelmet, egy felnőtt vb-ezüstöt szerzett az Érdi Úszó Sport Kft.-nek.

A tárnoki sportolót 2017-ben az Év magyar utánpótláskorú sportolójának választották.

„Büszke vagyok arra, hogy az Érdi Úszó Sport kft ilyen nagyszerű sportembert nevelt, mint Milák Kristóf” – reagált az átigazolás hírére Érd polgármestere. T. Mészáros András sok sikert kíván Kristófnak, és bízik abban, új egyesületénél is megkapja azt a figyelmet, szeretetet és szakmai hátteret, amit Érden az elmúlt tíz évben megkapott. Az Érdi Úszósport Kft-nél folyik tovább a munka, hiszen úsznak itt Milák Kristófhoz hasonló tehetségek, akiknek szintén van esélyük arra, hogy idővel a nemzet és a világ úszósportjának élmezőnyébe tartozhassanak.

Milák Kristóffal együtt edzője, Selmeci Attila is a Budapesti Honvéd SE-nél folytatják, s 2021. december 31-ig írták alá szerződésüket.

Címkék