Jó hétvége

A Merkantil Bank Liga NB II-ben a Budaörs Békéscsabáról hozott el egy pontot, az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE idegenben nyert 1 – 0-ra a Gyirmót FC Győr II otthonában, míg a Diósd október óta tartó nyeretlenségi szériáját törte meg.

Hasonló tartalmaink:

Az NB II 22. fordulójában Bognár György együttese Békéscsabán lépett pályára. A tabella állása alapján azt mondhatnánk, hogy a budaörsiek az esélytelenek nyugalmával érkeztek, de ez nem lenne igaz, hiszen hiába voltak a forduló előtt ötödikek a viharsarkiak és tizenhatodikak a Pest megyeiek, a két csapatot tizennégy pont választotta el, ami elsőre soknak tűnhet, de az éllovas Soroksár is csak tizenkilenc pontra volt Stieber Andráséktól, szóval tulajdonképpen bármi megtörténhetett. Aztán ugyan mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, de – viszonylag – sokáig nem született gól, aztán két perc alatt kettő is, miután az 55. percben Fabio szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, de előnyük csak egy percig tartott, miután Stieber rögtön bevette Ladislav Rybansky kapuját. A gyors gólváltás után viszont már nem született több gól, így a Budaörs 1–1-es döntetlent ért el Békéscsabán.

Merkantil Bank Liga NB II, 22. forduló
Békéscsabai 1912 Előre–Budaörs 1–1 (0–0)
Gólszerzők: Fabio (55.), ill. Stieber A. (56.)

Az NB III Nyugati csoportjában a Diósd az október 29-i, Sárvár elleni meccs óta nem tudott nyerni. Nahóczky Attila együttese az azóta eltelt hét meccsen huszonegy gólt kapott, s csupán egyet szerzett, valamint egyedül a Tatabánya elleni 0–0-nál szerzett pontot, ám a jég megtört, miután Czibor Zoltán a 31. percben vette be a hévíziek kapuját.

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy a csapat pályája megkapta a licenszet az MLSZ-től, így a diósdi pálya hitelesítve lett június 15-ig, ám a Hévíz SK elleni találkozót még a műfüves pályán játszották. A Diósdnál egyébként télen nagy volt a játékosmozgás, nyolcan távoztak: Román Viktor, Szmola Dániel, Molnár Gergely, Földi Máté, Novák Mátyás, Dunai András, Kovács Dániel és Madar Máté sem tartozik a klubhoz, ellenben tízen érkeztek is: Botlik Dániel, Németh Richárd, Takács Máté, Péter-Szabó Tamás, Takács János, Mag Kristóf, Ribarics Roland, Hazafi Ákos és Nahóczky Balázs is a Diósdot erősíti tavasszal.

Az Érdi VSE felforgatott csapattal lépett pályára a Gyirmót FC Győr II ellen. Bozsoki Imre továbbra is eltiltását tölti, de öt sárga lapja miatt Melczer Vilmosra, az Ajka elleni kiállítása után Csiszár Zoltánra és Pintér Nikolára sem számíthatott az érdiek vezetőedzője, valamint a sérült Honti Attila sem volt bevethető, viszont Németh Gábor Vince betegsége után hadrafogható volt, de csak csereként kapott lehetőséget Limperger Zsolttól, aki az U19-es csapatból hívta fel a felnőttekhez Bessenyei Zalánt és Horváth Dánielt. Az érdiek nehezségeik ellenére Palásthy Norbert tizenegyesével 1–0-ra nyertek, így visszavették az első helyet az ETO FC Győrtől, amely nem lépett pályára, hiszen a Tatabánya FC ellen játszott volna, de a vendégek csak öt játékossal érkeztek, így a találkozó elmaradt. Korábban a Tatabánya a Gyirmót II ellen sem tudott kiállni, s ha a 21. fordulóban sem játsszák le a Tatabánya FC–Sárvár FC mérkőzést, akkor a tatabányaiakat kizárják a bajnokságból. Így az érdiek növelhetik előnyüket a tabella élén, hiszen a Győrtől (és az összes többi, a Tatabánya ellen pontot szerző csapattól) elveszik a pontokat (az Érdtől is elvennék, ám az Érdi VSE hazai pályán 2–1-re kikapott a Tatabánya ellen).

NB III Nyugati csoport, 20. forduló
Diósd–Hévíz SK 1–0 (0–0)
Gsz.: Czibor (31.)
Gyirmót FC Győr II–Érdi VSE 0–1 (0–0)
Gsz.: Palásthy (74. – tizenegyesből)

Az U15-ös és U14-es bajnokságok is elkezdődtek hétvégén, az NB II Középnyugati csoportjának tizenhatodik fordulójában a Budaörs a Diósdot, az Érdi VSE a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt fogadta. A Budaörs U15-ös egysége 15–0-ra nyert, míg az érdiek 3–1-re, az U14-eseknél a diósdiak 1–1-re végeztek, míg az érdiek 4–1-es vereséget szenvedtek.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 16. forduló
Budaörs–Diósd 15–0
Érdi VSE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 3–1

U14, NB II, Középnyugati csoport, 16. forduló
Budaörs–Diósd 1–1
Érdi VSE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1–4

Fotó: Balogh István

Címkék