Az iskolakezdésre épül meg az új parkvárosi közösségi ház

A szokatlanul hideg téli időjárás miatt kérelemmel fordult a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. az önkormányzathoz, mivel egy korábbi megállapodásuk értelmében a március elejei nyitást követő három hónapon belül a cégnek kizárólagos használati joggal az önkormányzat számára át kellene adnia egy kétszintes közösségi házat.

Hasonló tartalmaink:

A Gépész és az Aszfaltozó utca sarkán egy kulcsrakész állapotban lévő több mint 400 négyzetméteres közösségi házat ad az Interspar az önkormányzat birtokába, amiért a város tíz éven át bruttó 510 ezer forint bérleti díjat fizet, majd tíz év elteltével megvásárolhatja az ingatlant 1 millió forint plusz áfa értékben. Ez azt jelenti, hogy a korábbi tervekkel szemben, amikor is a város 50 évre bérelt volna helyiségeket a Sparban 260 millió forintért, most önálló épületet kap 60 millió forint ellenértékben. Az új közösségi ház a Parkvárosban élő több tízezer ember új közösségi tereként fog funkcionálni.

Az épület egyelőre nem készült el, ezért az átadást idén augusztus 31-ig vállalt az üzletlánc, s kérte, hogy az önkormányzat tekintsen el a kötbértől, annak fejében, hogy a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. vállalja a hatályos szerződés szerint kikötött kötbér ellentételezéseként a közösségi ház könyvtár részének saját költségen történő kialakítását, valamint a teljes közösségi ház bebútorozását az előzetesen egyeztetettek szerint mintegy bruttó 8 millió forint értékben.

Címkék