A bajnokság legfontosabb meccse következik!

Hatpontos meccs, de akár kilencpontos hétvége is lehet, hiszen március 4-én, szombaton az ETO FC Győrt fogadja az Érdi VSE az Ercsi úti Sporttelepen.

Hasonló tartalmaink:

Vad és vadász ritkán cserél szerepet. Az NB III Nyugati csoportjában az elmúlt hetek után ez a helyzet, hiszen hiába volt az Érdi VSE az ötödik forduló óta a tabella élén, a tavaszi idény első meccse után átvette a vezetést a Rába-parti csapat, amely a huszadik kör után azért vezet – gyaníthatóan ideiglenesen –, mert az MLSZ-től határozat útján megkapta a három pontot (3–0-s gólkülönbséggel) a Tatabánya FC elleni meccs után, mivel a Komárom-Esztergom megyei csapat – másodszor – nem tudott kiállni. A 19. fordulóban a Tatabánya FC Gyirmót FC Győr II elleni mérkőzése is elmaradt, s a meccs után a gyirmótiak szintén megkapták a három pontot. Viszont, amennyiben a 21. fordulóban a Sárvár FC ellen (vagy a bajnokság bármely fordulójában) sem tudnak kiállni, akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség kizárja a klubot a bajnokságból, s eredményeit törli. Miután az érdiek hazai pályán kikaptak a Tatabányától, ezért tőlük nem vonnak le pontot, míg a győriektől – és az összes többi, a Tatabánya ellen pontot szerző csapattól – igen.

Mind az érdiek, mind a győriek 48-48 pontot gyűjtöttek az eddig eltelt pontvadászatban, Bekő Balázs együttese és Limperger Zsolt csapata is tizenhat győzelemmel és négy vereséggel áll. A Rába-parti csapat csak jobb gólkülönbségének köszönhetően (53–11) előzi meg az érdieket (46–19).

Az első és második helyezett meccse így pikáns csatát tartogat, a meccs győztese hárompontos előnybe kerülhet az élen, de ha a Tatabánya nem tud kiállni, ez a jövő hét közepén változhat, mivel ekkor dönthet az MLSZ a Tatabánya jövőjéről. Az érdiek győzelme esetén hatpontos előnybe kerülnek a Győrrel szemben, míg vendéggyőzelemnél holtversenyben, ugyanannyi ponttal állnak, csak jobb gólkülönbsége miatt vezetné a bajnokságot a Rába-parti csapat. Döntetlennél pedig a Tatabánya sorsa is döntő lehet.

Az érdiektől épp télen igazolt át Győrbe a csapat középpályása, Csizmadia Zoltán, aki viszont bajnokin még nem lépett pályára, pedig a felkészülés első mérkőzésein számolt vele a győri vezetőedző, de a Mosonmagyaróvár elleni edzőmeccs tízedik percében megsérült, s azóta nem épült fel.

Az Érdi VSE hét nap leforgása alatt három mérkőzést játszik/játszott, hiszen a bajnokságban vasárnap még a Gyirmót FC Győr II otthonában nyert 1–0-ra, majd a Magyar Kupa 9. fordulójának visszavágóján Budafokon kapott ki 2–0-ra, s búcsúzott a sorozattól. A március 4-én, 14.30-kor kezdődő találkozó pedig harmadik meccse lesz egy hét alatt Limperger Zsolt együttesének, aki nem számíthat eltiltás miatt Bozsoki Imrére, aki ezzel a meccsel tölti le a Puskás Akadémia FC II ellen begyűjtött négymeccses eltiltását. A sérült Honti Attila sem lesz bevethető és a Budafoki MTE elleni találkozó 32. percében csontsérülést szenvedő Tárkányi Gergő is kihagyja az év meccsét, mivel hordágyon vitték le a pályáról, majd mentő szállította kórházba…

A két csapat a negyedik fordulóban találkozott egymással Győrben, akkor az érdiek Balázsovics Máté és Csizmadia Zoltán góljaival nyertek 2–1-re, ezt követően pedig alaposan, NB I-es játékosokkal erősítette meg csapatát az ETO.

Fotó: eto.hu

Címkék