A Vác a soros

A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában március 4-én, 18 órától az Ipress-Center Vác otthonában lép pályára az ÉRD.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese tizenkét győzelemmel és egy-egy döntetlennel, illetve vereséggel a tabella harmadik helyéről utazik a Dunakanyarba, hiszen a hét közben lejátszott FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC mérkőzés 28–28-as döntetlennel zárult, s így a fővárosiak – továbbra is egy meccsel többet játszva – azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel előzik meg Janurik Kingáékat.

A váciak ötödikek nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel, az előttük álló Dunaújvároshoz képest csak egy, ám az érdiekkel szemben nyolc pont a hátrányuk. Szilágyi Zoltánék hazai pályán nem állnak rossz mérleggel, hiszen nyolc meccsükből hatot megnyertek egy döntetlen és egy vereség mellett. Igaz, ez a mutató csalóka lehet, hiszen a hat sikerükből négyet alsóházi csapatok ellen arattak (Kispest, Mosonmagyaróvár, MTK, Budaörs), viszont a Siófokot és a Dunaújvárost legyőzték, emellett a Debrecen egy, az FTC két pontot csent Vácról. Idegenben a Fehérvártól, a Békéscsabától, és a Győrtől kaptak ki, valamint a második fordulóban az ÉRD-től 27–20-ra maradtak alul.

Az érdiektől a házi góllövőlistát vezető Katarina Krpezs-Slezákra valószínűleg még nem számíthat Szabó Edina, hiszen a szerb jobbszélső a Debrecen elleni kupameccsen szenvedett izomsérülést.

A két csapat egymás elleni mérlege kilenc érdi és hat váci győzelem egy döntetlen mellett. A váciak a 2015/2016-os bajnokság elején tudtak nyerni Érden, azt megelőzően 2014 januárjában nem bírtak egymással a felek. 2013-ban és 2012-ben is egyszer-egyszer tudott nyerni Szabó Edina együttese ellen a váci csapat, míg az ÉRD első másfél élvonalbeli szezonjában háromszor kapott ki a váciaktól, azóta viszont Klivinyi Kingáék dominálnak a két csapat párharcában.

A váciak legeredményesebb játékosa a tizennégy meccsen 88 gólt jegyző Alexandra do Nascimento, tőle viszont a társak nagyon le vannak maradva, hiszen Sanja Radoszlavjevics 49, Soós Viktória 46, Temes Bernadett pedig 40 gólnál jár.

A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában rendezett Ipress Center-Vác–ÉRD mérkőzést 18 órakor kezdődik a Váci Városi Sportcsarnokban (2600 Vác, Bán Márton utca 3), a találkozót a Herczeg Péter, Südi Péter játékvezetői páros dirigálja.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
03.04., 18.00, Vác Városi Sportcsarnok:
Ipress Center-Vác–ÉRD
Vezeti: Herczeg Péter, Südi Péter

Címkék