Februári éremeső az Érdi Spartacusnál

Az éveleji Érd-kupa után sem pihentek az Érdi Spartacus birkózói. Az idősebb korosztály kezdett Szigetszentmiklóson az U23 Szabadfogású Országos Bajnokságon, ahol Kovács Bence 57 kg-ban, Buzás Patrik 65 kg-ban nagy küzdelmek árán, fiatal koruk ellenére az előkelő, pontszerző, ötödik helyet szerezték meg.

Hasonló tartalmaink:

A Kaposváron rendezett U23 női országos bajnokságon Varga Lili 58 kg-ban, kilépve saját árnyékából a dobogó harmadik lépcsőjén vehette át a szépen csillogó bronzérmet.

A következő hétvégén kötöttfogású U23-as országos bajnokság volt Mogyoródon. A versenyen Kovács Bence 59 kg-ban a jóval idősebb versenyzők között bronzérmet szerzett.

A hónap utolsó hétvégéje pedig zsúfolásig volt versennyel. A kadetek Kaposváron szerepeltek az év első kötöttfogású válogató versenyén.

„Nagyon bizakodva hét versenyzővel indultunk neki a válogatóversenynek, az eredmények sem várattak magukra, Mezei Dominik és Végh Richard szépen menetelve az ezüstérmet vehette át, míg a többiek is pontszerző helyeken végeztek, bár a bíráskodás némi kívánni valót hagyott maga után.” – olvasható a klub közleményében.

Amíg a kadetek Kaposváron, addig a kisebbek Veszprémben, a Grundbirkózó Diákolimpia országos döntőjén vettek részt a hétvége mindkét napján. A megmérettetésből szombaton az I. korcsoport leány csapat egy országos VIII. helyezést, vasárnap pedig a II. korcsoport fiú csapat az V., míg a leány csapat a X. helyet érte el. Az érdi Batthyány Általános Iskola és Sportiskola 3 csapattal jutott be az országos döntőbe, a csapatokban szép számmal szerepeltek az Érdi Spartacus neveltjei is.

Ezt követően nagy sikerrel zajlott le Dunaharasztiban az év második sumo válogatóversenye és az U14, U16 korosztályok országos bajnoksága. Az Érdi Spartacus Sumo Szakosztálya 27 fővel képviseltette magát a versenyen – néhányan két korosztályban is megmérették magukat –,  ahol 19 arany-, 12 ezüst-, 3 bronzérmet és egy V. pontszerző helyet értek el.

Eredmények:
Gyermek fiú- és leány korosztály:

-20 kg Gazsi Nóra I., Jakab Roland II.
-35 kg Jakab Dániel I., Gazsi Blanka V.
-45 kg Krokavecz Mátyás II.

U12 fiú korosztály:
-35 kg Feik Lázár I., Jakab Dániel III.
-40 kg Gazsi Máté II.
-45 kg Finta Patrik II.
-55 kg Hermann Norbert II.

U12 leány korosztály:
-45 kg Baljer Kitti II.

U14 fiú országos bajnokság:
-40 kg Gazsi Máté I., Nedvig Máthé II.

U14 leány országos bajnokság:
-40 kg Baljer Kitti II.
-45 kg Baljer Roxána II.

U16 férfi országos bajnokság:
-75 kg Mezei Patrik II., Délceg Edvárd III.
-85 kg Végh Artúr II.
+95 kg Varga Dániel I.

U16 női országos bajnokság:
-50 kg Finta Vivien I., Baljer Roxána III.
-55 kg Sipos Boglárka I.

U18 férfi korosztály:
-60 kg Berta Mike I.
-70 kg Buzás Patrik I.
-80 kg Végh Richárd I.
-90 kg Pataki Sámuel I.
+100 kg Tamás Patrik II.

U18 női korosztály:
-50 kg Sipos Boglárka I.

U21 férfi korosztály:
-60 kg Kovács Bence I.
-70 kg Buzás Patrik I.
-85 kg Délceg József I.
-100 kg Molnár Tamás I.

Felnőtt férfi korosztály:
-70 kg Buzás Patrik I.
-85 kg Nagy Péter I.

Felnőtt női korosztály:
-55 kg Lemák Diána I.

Címkék