Országos és helyi ügyek

Sajtótájékoztatót tartott Aradszki András energiaügyi államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője az érdi Polgárok Házában. A politikus az elmúlt időszak eseményeiről beszélt országos és helyi vonatkozásban. 

Hasonló tartalmaink:

Az államtitkár azzal kezdte, hogy további hat hónappal, március 7-től, szeptember 7-ig meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását. Erre azért van szükség, mert mintegy 800 ezer ember szorult be a balkáni térségbe, akik nem tudnak visszatérni Törökországba. Aradszki András arról is beszélt, hogy a déli határ további megerősítése és a határrendészeti intézkedések továbbra is kiemelt feladatot képeznek a kormány munkáján belül. Elmondta, kiemelt pluszforrást kap a határőrizeti munkára a belügyminisztérium – 38 milliárd forintot – de szintén pluszforrásban részesül hasonló célokra az Emberi Erőforrások minisztériuma – 76 millió forint – és a Honvédelmi minisztérium is.

Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását – mondta Aradszki András.  - A nagypéntek a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, amelyen a keresztények Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről emlékeznek meg. A törvényjavaslat a nagypéntek méltó megünneplését segíti elő – magyarázta a politikus.

A budapesti olimpiával kapcsolatban az államtitkár kifejtette, hogy az aláírásgyűjtők, a Momentum Mozgalom és a baloldali, liberális pártok – MSZP, Együtt, PM, LMP – pontosan tudták, hogy szétdúlják az olimpiai reményeket a népszavazási kezdeményezéssel. – Szerintem ezzel nem hibát, hanem bűnt követtek el – húzta alá.

Helyi ügyekkel kapcsolatban köszönetet mondott Diósdnak, hogy méltó módon emlékezhettek meg a múlt hétvégén a kommunizmus áldozatairól. Tárnokon iskola építés és körforgalom miatt lobbiznak, de megemlítette azt is, hogy aznap Érden átadták az új érdi Interspart.  Elmondta, hogy a beruházás az egész környék fejlődését maga után vonja, a környezetében iskola, óvoda, tanuszoda fog épülni. Felhívta a figyelmet az üzemeltetés érdekességére, eszerint a kereskedelmi hűtésből keletkező hulladékhő biztosítja az épület fűtését. A hűtési energiát pedig korszerű hőszivattyús rendszer adja, így a fűtéshez földgázra egyáltalán nincs szükség. A beruházás során a tervezők nagy figyelmet fordítottak az energiatakarékosságra. A világítást LED-lámpákkal oldották meg, amelyek jelentősen kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzók.

Címkék