Baba Marta a könyvtárban

Március elseje nem csak a magyar, hanem a bolgár néphagyományban is a tavasz kezdete, aminek Bulgáriában még egy önálló ünnepnapot is szentelnek. A tavaszköszöntő Baba Marta ünnepének legfőbb hagyománya a martenica készítés, amit szerda délelőtt a Városi Könyvtárban az érdi óvodások is kipróbálhattak.

Hasonló tartalmaink:

Hadzsikosztova Gabriella, a Malko Teatro színház alapítója és vezető színésze immár visszatérő vendég a Városi Könyvtárban. A magyarországi bolgár színház művésze a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a tavasz eljöttét jelző bolgár ünnep, a Baba Marta apropóján látogatott Érdre.

Hadzsikosztova Gabriella elmondta, bár a Mese a jóságról című interaktív bábelőadás nem kapcsolódik az ünnep mondanivalójához, a gyerekek így is egy fontos erkölcsi üzenettel gazdagodhatnak.

A Malko Teatro tavaly ünnepelte fennállásának huszadik születésnapját, amit egy nagyszabású jubileumi előadással tettek még emlékezetesebbé. Hadzsikosztova Gabriella hozzátette, ennek ellenére nem dőltek hátra és egy új gyerek illetve felnőtt előadással készülnek, amit hamarosan az érdi közönség is láthat.

Címkék